Wetenschappers bevestigen dat seks goed is voor je carrière

Moet jij je af en toe naar je job slepen of erger je je groen en geel aan je collega's? Duik dan eens wat meer tussen de lakens, raden Amerikaanse wetenschappers aan.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Voor er misverstanden ontstaan: het gerampetamp moet wel gebeuren met je partner, niet met de andere werknemers, verduidelijken de onderzoekers. Academici van de Oregon State University, de University of Oregon en de University of Washington sloegen de handen in elkaar om na te gaan of je seksleven een invloed heeft op je werk.

Voor de studie werden 159 getrouwde koppels ingeschakeld. Zij moesten twee weken lang elke dag drie korte online vragenlijsten invullen. Daarin werd gepeild naar allerlei zaken, waaronder het geflikflooi met de partner en de tevredenheid over hun baan.

Productiviteit

Wat blijkt? Mensen die vaker vrijen met hun wederhelft, hebben de volgende dag een opvallend beter humeur op kantoor. Hierdoor doen ze hun job liever en voelen ze zich meer betrokken op de werkvloer.

Ze nemen ook meer taken op zich en komen productiever voor de dag. Volgens de wetenschappers blijft dit aangename effect bovendien 24 uur duren en komt het voor bij zowel vrouwen als mannen, zelfs als ze veel te weinig geslapen hebben. De bevindingen werden neergeschreven in het vakblad Journal of Management.

Je weet dus wat je te doen staat vanavond.