Wouter Vandenhaute richt bedrijf op voor begeleiding van topsporters

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wouter Vandenhaute heeft samen met Peter Smeets en Bob Claes het bedrijf Let's Play opgericht voor de begeleiding van topsporters. Het nieuwe bedrijf zet zijn eerste stappen in het voetbal en wil in een latere fase ook andere sporters begeleiden. Dat melden de drie oprichters vrijdagmiddag in een persbericht. De 50-jarige Peter Smeets was zeven seizoenen actief bij voetbalclub Anderlecht als begeleider van de jeugdspelers. Smeets is ook de oprichter van het Purple Talents programma dat studie en topsport wil samenbrengen. Gedurende drie seizoenen was hij de individuele begeleider van topvoetballer Romelu Lukaku en vervolgens ook van onder meer Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Vadis Odjidja en nog een tiental andere voetballers.

De opstart van Let's Play betekent het einde van de samenwerking tussen Smeets en makelaar Christophe Henrotay. Smeets en Claes gaan samen Let's Play leiden. De 56-jarige Vandenhaute steunt het project vanop de achtergrond.

De 33-jarige Claes werd in 2011 commercieel directeur bij voetbalclub Standard Luik en lid van de marketingcommissie van de Pro League. Later groeide hij door naar algemeen directeur bij Standard Luik.

Vandenhaute blijft voorzitter van de raad van bestuur van De Vijver Media, eigenaar van onder meer het productiehuis Woestijnvis en tv-zender Vier, en bezieler van Flanders Classics, dat de organisatie van zes wielerklassiekers bundelt.

Smeets wil jongeren op de juiste manier gidsen naar succes. "Ik heb jarenlang als onderwijzer gewerkt in Schaarbeek en in Winterslag, maar sinds ik op Anderlecht met jonge spelers begon te werken, heb ik mijn echte bestemming gevonden. Bij Let's Play ga ik in de toekomst nog meer mijn ding kunnen doen", aldus Smeets.

bron: Belga