YouTube blokkeert reacties op video's met jonge kinderen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Binnenkort zullen geen reacties meer kunnen worden geplaatst onder het merendeel van YouTube-video's met jonge kinderen. Dat liet het bedrijf weten in een officieel blogbericht. Enkele dagen geleden liet de videowebsite al miljoenen ongepaste reacties bij video's met kinderen verwijderen. Een waarschuwing van YouTuber Matt Watson over reacties en tactieken van pedofielen op video's met kinderen zorgde er eerder voor dat YouTube al miljoenen reacties verwijderde. Het gaat om onschuldige video's die ouders van kinderen of kinderen zelf maakten. Sommige reacties waren expliciet van pedofiele aard, en dus ook in strijd met de gebruiksvoorwaarden van het platform. Maar het gaat ook om schijnbaar onschuldige reacties die werden gebruikt om inhoud te identificeren en door te sturen naar andere pedofielen. Verschillende bedrijven waaronder Disney en Nestlé trokken hun advertenties op YouTube terug na de berichten over pedofiele reacties.

YouTube heeft donderdag laten weten nog een stap verder te gaan en alle reacties op het merendeel van video's met kinderen te blokkeren. "We erkennen dat reacties een kernelement vormen van de YouTube-ervaring, het groeien van een publiek en het ermee in contact blijven. Tegelijkertijd zijn de belangrijke stappen die we vandaag nemen van cruciaal belang om jongeren veilig te houden", aldus de videowebsite.

Op een klein aantal kanalen van video's voor kinderen zal het wel nog mogelijk zijn om reacties te plaatsen. Deze makers worden verplicht hun inhoud zorgvuldig te modereren en te controleren, en gebruik te maken van specifieke technologische hulpmiddelen van YouTube. Het gaat om software die in staat is om opmerkingen te identificeren en te verwijderen die in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden van het platform.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

The Lost King: «Vrouwen moeten dubbel zo hard knokken om hun doel te bereiken»

Van een koningin naar een koning is maar een kleine stap. Na ‘The Queen’ en ‘Victoria & Abdul’ gaat regisseur Stephen Frears voor zijn nieuwe film ‘The Lost King’ nog maar eens te rade bij het Britse koningshuis. De komedie baseert zich op historische feiten en toont hoe een amateur-geschiedkundige alles in het werk stelt om de beenderen van koning Richard III op te sporen... meer dan 500 jaar na zijn dood.

meer Spotlight