YouTuber deelt bankbiljetten uit aan daklozen

Een Brusselse vlogger heeft de reacties van daklozen gefilmd wanneer hij hen enkele bankbiljetten schenkt. Zo wil de man mensen aansporen om geld te storten voor het goede doel.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

YouTuber Jonathan Lambinet van het kanaal WouldYouReact startte een eerste crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor daklozen in Brussel. "Dat was moeilijk natuurlijk, mensen geven niet zomaar geld", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Eens hij voldoende geld had opgehaald, trok de vlogger de Brusselse straten op met een camera om het ingezamelde bedrag uit te delen.

Zo zien we in de video dat een dakloze vraagt "ben je zeker?" wanneer Jonathan hem een aantal biljetten van 5 euro schenkt. De Brusselaar werd uitgebreid bedankt en geknuffeld. De reacties waren zeer emotioneel.

Jonathan lanceert met het filmpje een tweede crowdfundingactie. "Als mensen wél het resultaat zien, dan halen ze daar ook zelfwaarde uit en zijn ze sneller geneigd om iets te geven." Volgens de YouTuber is dit wat de mensen overtuigt om te storten. De teller staat nu al op 9.000 euro.