Zes tekenen die wijzen op een vorig leven

door
annemie
Leestijd 2 min.

Roep niet te snel "yolo", want misschien heb je nog een vorig leven gehad. Aanhangers van de wedergeboorte, of het verschijnsel waarbij je geest na de dood terug op aarde komt in een ander lichaam, hebben enkele tekens opgelijst die aantonen dat je misschien al een vorig leven hebt gehad.

Déjà vu

Bij een déjà vu heb je het gevoel dat je hetzelfde moment al eens beleefd hebt. Het kan een combinatie zijn van een gevoel dat je al ervaren hebt op een plaats waar je nog nooit geweest bent. Als je op die nieuwe plaats een herinnering aan een gevoel kan ophalen, zou het kunnen dat je in je vorig leven de onbekende plaats al bezocht hebt.

Terugkerende dromen

Wanneer we dromen, staan we het dichtste bij ons onderbewustzijn. Wanneer bepaalde dromen steeds blijven terugkomen, kan het zijn dat je onderbewustzijn een herinnering opbrengt uit je vorige leven. De dromen zullen helder zijn, omdat je de situatie al beleefde in een vorig leven.

Herinneringen aan dingen die je nooit gedaan hebt

Dit is waarschijnlijk de duidelijkste manier waarop je kan denken dat je een vorig leven had. Wanneer je plaatsen en gebeurtenissen haarfijn kan beschrijven terwijl je er nooit geweest bent, wil dat zeggen dat je er in een vorig leven was en dat die herinneringen nog in je onderbewustzijn aanwezig zijn.

Zaken kunnen voorspellen

Het zou perfect kunnen dat je bijvoorbeeld met enkele vrienden rond een tafel zit en dat de situatie heel vertrouwd aanvoelt. Als je ook kan raden wat het volgende onderwerp is dat besproken zal worden, is er geen bewijs meer nodig dat je dingen kan voorspellen. Wie dat kan, heeft in een vorig leven al in dezelfde situatie geleefd.

Onverklaarbare fobieën

Spring je op een stoel wanneer je een muis ziet en knijp je hem wanneer er een spin in de buurt is? Daar is niets abnormaals aan. Dat is het wel wanneer je nooit een incident met muizen of spinnen had en daar toch bang voor bent. Wanneer je bepaalde angsten niet kan verklaren, zou het kunnen dat je in een vorig leven een aanvaring had met die beesten. Je onverklaarbare angst is dan een restant van een trauma in je vorige leven.

Denken dat je niet thuishoort in deze wereld

Iedereen kan denken dat die niet thuishoort in deze wereld, of dat ze in het foute tijdperk geboren zijn omdat er weinig aansluiting is met de huidige ideeën of mensen. Dat zou kunnen wijzen op het feit dat je geest heimwee heeft naar een andere tijd en zich in het huidige lichaam nog niet thuis voelt.