Zo ben je in no time verlost van vervelende berichten en advertenties op Facebook

Ooit, in een tijd lang geleden, was er een versie van Facebook waarbij je enkel en alleen belevenissen en foto's van je vrienden vond op je tijdlijn. Ondertussen staat die vol met pagina's die je vrienden leuk vinden of advertenties. Met de nieuwe plug-in Friends Feed kan je daar voor een en voor altijd een einde aan maken. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Dankzij deze nieuwe functie krijg je weer gewoon de postst te zien van je vrienden en de pagina's die je geliked hebt. Je wordt met andere woorden niet langer overstelpt door suggesties, pagina's die één van je vrienden volgt of advertenties.

"Ik realiseerde me dat ik veel te veel tijd doorbracht op Facebook omdat er altijd iets nieuws te zien is", schrijft Juraj Ivan, de maker van de plug-in, op Product Hunt. "Maar in de overgrote meerderheid van de gevallen zijn dat verhalen van mensen en pagina's die ik niet volg. Door die overrompeling, mis ik soms berichten of posts van mijn vrienden zelf."

Naar eigen zeggen flanste hij de extensie in 24 uur in elkaar. Voor de geïnteresseerden: Friends Feed is beschikbaar voor Safari en Google Chrome.