Zo maak je een goede eerste indruk op je schoonouders

Niets zo stresserend als de eerste keer je schoonouders ontmoeten. Je hebt tenslotte niet alleen een relatie met je partner, maar ook een beetje met haar of zijn familie. Met deze tips slaag je met vlag en wimpel voor de ideale schoonzoon/dochtertest. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Wees een goede gast

Schoonouders zijn een beetje zoals jachthonden. Ze ruiken het wanneer je te hard je best wil doen. Maar dat betekent niet dat je je goede manieren moet thuis laten. Breng een klein geschenkje mee voor de moeder des huizes, trek zeker nette kleren aan en wees geïnteresseerd in wat je toekomstige familie te vertellen heeft. Regelmatig op je telefoon tokkelen is not done. Vraag ook niet of moet helpen in de keuken want dat is een beetje overbodig. Sta gewoon op en toon dat je goed bent opgevoed.

Beperk het geflikflooi 

Wanneer je pas samen bent, is de passie in grote getale aanwezig, maar het is niet zo verstandig om die bij zijn of haar ouders expliciet te tonen. Dat kan altijd nog nadien wanneer de eerste kennismaking er succesvol op zit.

Laat de grappenmaker thuis 

Ouders willen alleen maar het allerbeste voor hun kind. Iemand die intelligent is, zorgzaam en stabiliteit biedt. Maar grappenmakers die liggen meestal niet zo hoog in de schuif. Probeer dus zeker niet te veel aangebrande moppen te vertellen.

Wees jezelf 

Het is een cliché zo oud als de straatstenen. Maar zolang je jezelf bent, kan er eigenlijk niet zoveel misgaan. Gebruik gewoon een beetje je boerenverstand en alles komt in orde.