Zo verberg je binnenkort je likes op Instagram en Facebook

Ben je ook altijd zo geobsedeerd door de likes op je foto’s? Kijk je ook om de minuut hoeveel hartjes er al gegeven zijn? Daar hebben Facebook en Instagram nu een oplossing voor. Ze geven gebruikers binnenkort de keuze om de vind-ik-leuks en hartjes op hun foto’s al dan niet te verbergen. Het zal wel nog mogelijk zijn om te zien wie je foto een like gegeven heeft.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Gebruikers van Instagram en Facebook kunnen binnenkort kiezen om hun likes en hartjes wel of niet te verbergen. Daarnaast is het ook mogelijk om de vind-ik-leuks van alle posts op je tijdlijn weg te doen. Je kan wel nog altijd zien wie je foto een duimpje gegeven heeft en zo manueel tellen. De sociale media-kanalen hopen hiermee de druk om veel likes te krijgen te verminderen.

Mentale gezondheid

Psychologen maakten zich al langer zorgen over de likes en hartjes, het heeft een invloed op de mentale gezondheid van jongeren. De druk om veel vind-ik-leuks te kijgen zorgt er voor dat jonge mensen een te rooskleurig en onrealistisch beeld hebben van hoe sociale media is. Ook is er een risico op cyberpesten.