Zoveel dagen van je leven spendeer je aan seks

Gemiddeld leeft een mens 25.915 dagen. Aangezien je maar één keer leeft, doe je maar beter wat je graag doet in die tijd. Voor velen onder ons hoort de liefde bedrijven daarbij, maar toch is het aantal dagen dat we gemiddeld aan seks besteden verbazingwekkend weinig.
door
Julie
Leestijd 1 min.

Natuurlijk hangt het aantal keer dat je wilt vrijen af van je sex drive, van je relatie, hoeveel zin je lief heeft en van nog andere factoren. Maar sportmerk Reebok bestudeerde de tijdsbesteding van meer dan 9.000 personen en kwam tot een wel heel verrassende conclusie. Het onderzoek bij Russen, Koreanen, Fransen, Canadezen, Mexicanen, Spanjaarden, Amerikanen en Britten toonde aan dat we van die 25.915 dagen gemiddeld 'slechts' 117 aan seks spenderen.

Dat komt neer op 0,45% van je leven. Niet zo veel dus, zeker als je weet dat we zo'n 29,75% van ons leven zitten. Kom dus uit je luie zetel en trek de slaapkamer in voor een aantal extra stomende vrijpartijen. Want dat is nog gezond ook!

Het onderzoek specialiseert niet wat ze onder ‘seks' verstaan. Het is dus niet duidelijk of de 117 dagen zich beperken tot de daad zelf of dat de ‘opwarming' vooraf ook wordt meegeteld.

Foto Pixabay