Zwarte dag voor het internet: Grumpy Cat overleden

Wie kent haar niet? Het chagrijnige internetfenomeen dat enkele jaren geleden de wereld veroverde met haar opmerkelijke gelaatstrekken. Maar Grumpy Cat is eerder deze week op zevenjarige leeftijd overleden.
door
Karsten
Leestijd 2 min.

Grumpy Cat heette eigenlijk Tardar Sauce, maar kreeg op het internet de naam Grumpy Cat vanwege haar gelaatstrekken. De mondhoeken van de kat hingen omlaag, waardoor ze er nogal ongeïnteresseerd en chagrijnig uitzag.

De kat vrolijkte het internet op sinds haar eigenaar in 2012 een foto op Reddit plaatste. Gebruikers dachten dat het beeld gephotoshopt was, maar nadat de eigenaren een video van het behaarde beestje op YouTube zetten, werd Grumpy Cat een gigantische hit.

(Lees hieronder verder)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Grumpy Cat (@realgrumpycat) le

Ze verscheen in de jaren daarna in talloze memes en gifjes op het web. Het is bijna onmogelijk dat je de poes als internetgebruiker nog nooit tegenkwam. Vooral op websites als 9GAG werd ze ontzettend populair.

(Lees hieronder verder)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Grumpy Cat (@realgrumpycat) le

Urineweginfectie

De kat heeft haar eigen Twitterkanaal en eigen Instagram- en Facebookpagina waar regelmatig foto's op werden geplaatst. Ze heeft zelfs haar eigen wassen beeld in Madame Tussauds in San Francisco. Tardar Sauce werd geboren op 4 april 2012. Het chagrijnige diertje overleed op zevenjarige leeftijd aan een urineweginfectie op 14 mei 2019.

 

Voir cette publication sur Instagram