10 perfecte films voor een date

door
Kevin
Leestijd 4 min.

Vorige week gaven we je hier al enkele tips voor een eerste date. Als die geslaagd was, kan je beginnen denken aan de volgende date. Heb je ontdekt dat jullie beide houden van een goede film? Fantastisch, tijd voor een filmavondje, gezellig met z'n tweetjes! De keuze van film is natuurlijk niet onbelangrijk. Ideaal gezien kies je een film die jullie allebei leuk vinden, met de nodige portie romantiek. Geen inspiratie? Niet gertreurd, hieronder geven we je tien films die perfect passen bij een date.

 • Love Actually (2003)
 •  Een hele reeks topacteurs (met onder andere Hugh Grant, Emma Thompson en Rowan Atkinson) , een grote variëteit aan romantische situaties en daarbovenop een goede portie humor. Dat is het recept voor Love Actually, een mierzoete romantische komedie. Love Actually brengt een heleboel liefdesverhalen, die allemaal ergens verbonden zijn, gaande van een weduwenaar die opnieuw naar liefde zoekt tot een getuige die zijn gevoelens voor de bruid moet verbergen. Wie zich niet kan vinden in één van de vele verhaallijnen, kan nog steeds genieten van de talrijke grappen.

 • Annie Hall (1977)
 • Het gebeurt slechts zelden dat een komedie de Oscar voor Beste Film wint maar Annie Hall, de doorbraakfilm voor Woody Allen, slaagde er toch in. Het verhaal van de cynische komiek Alvy die op zoek is naar een reden waarom zijn relatie met de vrijgevochten zangeres Annie niet slaagde, is doorheen de jaren uitgegroeid tot een klassieker. Dankzij thema's als problematieke relaties en angst voor de dood staat Annie Hall de dag van vandaag nog steeds al een huis.

 • Casablanca (1942)
 • Wie over films spreekt die de tand des tijds doorstaan, kan niet langs Casablanca. De film, waarin voormalige geliefden Rick en Ilsa elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog opnieuw tegen het lijf lopen, wordt nog steeds beschouwd als één van hoogtepunten van Hollywood. Bovendien heeft het iets romantisch om samen naar een aangrijpende, klassieke zwart-witfilm te kijken.

 • Silver Linings Playbook (2012)
 • Iedereen heeft zo zijn kleine gebreken maar bij de hoofdpersonages uit Silver Linings Playbook zijn deze wel erg uitvergroot. Toch blijkt uit deze ontroerende, en bij momenten sexy, komedie dat de liefde alles overwint. De film plaatst je eigen liefdesleven in perspectief en zelf als het niets wordt tijdens de date, kan je genieten van sterke acteerprestaties van Bradley Cooper en Jennifer Lawrence.

 • Hello Ladies (2014)
 • Nadat de gelijknamige serie na één seizoen gecanceld werd, kreeg Stephen Merchant nog de kans om het verhaal van Stuart Pritchard, een slungelige programmeur die uit eigenbelang naar een vriendin zoekt,  tot een einde te brengen. Wanneer zijn ex langskomt, besluit hij te proberen haar jaloers te maken door een relatie met zijn buurmeisje te veinzen. Uiteindelijk komt Stuart zo tot inzicht dat zijn manier van doen niet deugt.

 • Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
 • Als jij de kans had om alle herinneringen van een relatie die op de klippen liep te wissen, zou je dat dan doen? Joel uit Eternal Sunshine of the Spotless Mind besluit zijn vorige liefdesverhouding volledig te laten wissen, nadat hij ontdekt dat zijn ex hetzelfde heeft laten doen. Tijdens de procedure beleeft Joel zijn relatie opnieuw, waardoor hij beseft dat hij een fout begaat en alle moeite van de wereld moet doen om een mooi moment vast te kunnen houden.

 • When Harry Met Sally (1989)
 • Een klassieker onder de romantische komedies, die verkent of mannen en vrouwen daadwerkelijk vrienden kunnen zijn. Sally beweert dat mannen en vrouwen het vriendschappelijk prima met elkaar kunnen vinden, maar volgens Harry verstoort seks steeds de vriendschap. Ondanks hun meningsverschillen, die vaak tot hevige discussies leiden, komen de twee tegenpolen elkaar doorheen de jaren regelmatig tegen. Vrienden of niet, het is duidelijk dat er ergens een klik is.

 • Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)
 • Deze klassieker van Franse bodem brengt het charmante verhaal van Amélie, een dienster die zich stiekem inzet om mensen gelukkig te maken en te koppelen terwijl ze zelf bang is om liefde in haar leven te laten. Zelfs wanneer zie voor iemand valt, is Amélie te bedeesd om ervoor uit te komen. In plaats daarvan organiseert ze een eigenzinnige speurtocht om de jongen dichter bij haar te brengen. Deze komedie brengt een schitterend liefdesverhaal en speelt zich bovendien af in het idyllische Montmartre in Parijs.

 • Wall-E (2008)
 • Als je animatiefilms kan appreciëren, dan is Wall-E ongetwijfeld een schot in de roos. In Wall-E ontplooit er zich een schattig liefdesverhaal tussen twee robotjes, ondanks dat ze duidelijk van elkaar verschillen. Zelfs zonder dat er een woord gezegd wordt tussen de twee geliefden, krijg je een van de meest onvergetelijke filmkoppels van de laatste jaren. De knappe animatie en ecologische boodschap naast het romantische plot zorgen er bovendien voor dat Wall-E geschikt is voor alle leeftijden.

 • Groundhog Day (1993)
 • Beeld je in dat je één dag steeds opnieuw en opnieuw moet beleven. Het overkomt de cynische weerman Phil Connors op Groundhog Day, een dag waar hij een hekel aan heeft omdat een bosmarmot dan het ‘weer voorspelt'. Phil blijft niet bij de pakken zitten en begint onder andere willekeurige vrouwen te versieren door iets over hen te leren en dat te gebruiken wanneer de dag voor hem herbegint. Ondanks zijn veroveringstocht wordt hij toch elke ochtend eenzaam wakker, tot hij valt voor zijn idealistische producer Rita en besluit te genieten van het leven.

  Klaar voor een filmavondje met zijn tweetjes? Hello Ladies ligt nu in de winkelrekken. Naast het eerste seizoen van de tv-reeks, bevat deze box ook de gelijknamige film!

  Partner

  meer Partner

  Spotlight

  7% van de Belgen had ooit ongeval met alcohol achter het stuur

  Zeven procent van de Belgen had ooit een verkeersongeval waarbij alcohol achter het stuur meespeelde. Dat blijkt uit een Europese enquête. Bovendien kregen vorig jaar bijna 47.000 bestuurders een boete voor rijden onder invloed van alcohol, gemiddeld 128 per dag.

  meer Spotlight