Acht apps bomvol interieurinspiratie!

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Nu regen en wind de scepter zwaaien wat het Belgische weer betreft, brengen we logischerwijs meer tijd door binnenshuis. Na verloop van tijd begint dat oude vertrouwde interieur misschien te vervelen, dus nu is het perfecte moment om op zoek te gaan naar interieurinspiratie! Of je nu zoekt naar een nieuw accessoire om de slaapkamer op te fleuren of je de woonkamer van kop tot teen wilt herinrichten, je tablet of smartphone is meer dan ooit de geschikte partner in crime voor al je interieurwerken. Geloof je ons niet? Probeer dan zeker één van de acht toppers van apps die Samsung Discover voor ons oplijstte. Inspiratie voor prachtig wonen verzekerd!

 CNN kroonde deze app tot ‘het Wikipedia onder de designapps' en dat is slechts een van de vele pluimen op de hoed van Houzz Interior Design Ideas. De app stelt gebruikers in staat om een persoonlijk ideeënboek aan te maken en dat te delen met vrienden of familie. Foto's, tips, doe-het-zelfideetjes, het is een eitje om ze te organiseren met Houzz Interior. Bovendien staan andere leden van de community 24/7 klaar met advies en tips.

Dream Home staat garant voor een dagelijkse portie inspiratie. Elke dag krijg je een duchtige portie foto's die je kan delen, opslaan en sorteren volgens gewenste ruimte of specifieke onderwerpen. Of je nu beelden zoekt van inspirerende keukens of gezellige haardvuren, Dream Home biedt voor ieder wat wils.

De Australische Vogue Living is zonder twijfel één van de meest toonaangevende woonmagazines ter wereld. Net zoals het fashionzusje is de app van Vogue Living een ware hub voor trends en daarenboven een platform waar kunst, cultuur en architectuur elkaar treffen. Zo kan je binnenkijken en inspiratie opdoen bij allerlei designers en andere creatievelingen. Voor wie dat nog niet genoeg is, is het mogelijk om een digitale versie van het magazine aan te kopen via de app.

Gedaan met onontcijferbaar gekribbel op het eerste het beste stuk papier als je een grondplan wilt tekenen. Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen kan je met Floor Plan Creater eenvoudigweg een plan uit de grond stampen. Zo kan je de kamers zelf uittekenen of opteren voor vaste vormen. Deuren, meubels, elektrische voorzieningen ... voeg je in een handomdraai toe.

Van oase van rust met Japanse invloeden tot ultieme hangout om te chillen, deze app zit bomvol tips en ideeën om van jouw tuin een unieke ‘place to be' te maken.

Of je nu op zoek bent naar een hippe print om tegen je muur te hangen, naar woonaccessoires of gewoon naar een uniek geschenk voor een housewarming, je vindt het ongetwijfeld op Etsy. De online markplaats biedt een veilige en wereldwijde verkoopplaats aan creatievelingen. De enige moeilijkheid voor jou is een keuze kunnen maken.

Dat het klassieke hand in hand kan samengaan met het moderne bewijst Flea Market Insiders. De app bundelt allerlei leuke vlooienmarkten en vintage shops en combineert die met handige foto's en kaarten. De ideale reisbuddy als je een stukje van de couleur locale mee naar huis wilt nemen.

Pinterest is ondertussen een vaste waarde in het socialmedialandschap, maar dat neemt niet weg dat de app een bruisende beeldbank is. Met sprekend gemak maak je er je eigen moodboard, dat je nadien met heel de wereld kan delen. Ga op zoek naar creatieve ideeën en bewaar ze met visuele bladwijzers of pin inspirerende foto's van op het internet. En natuurlijk kan je nog pinnen in de eindeloze beeldbanken op Pinterest zelf.

Partner

meer Partner