Barbecue het hele jaar door

Nu het stilaan winter wordt, kijken we met z'n allen vol weemoed terug op een mooie zomer. De tijd van urenlang barbecueën met vrienden lijkt definitief voorbij. Dat dacht je maar. Winterbarbecue is helemaal in. Gegrilde vleesbereidingen en groenten smaken immers elk seizoen.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Feeërieke locatie

Een diner is niet geslaagd zonder de juiste setting. Een barbecue vindt vanzelfsprekend buiten plaats, maar in de winter ben je maar beter voorbereid. De temperatuur ligt een pak lager dus zorg voor een vuurkorf en voldoende dekentjes. Verkleumde gasten dragen weinig bij aan de sfeer. Om het nog gezelliger te maken verlicht je de tuin met fakkels. Als je je zorgen maakt over brandveiligheid, kun je ook kiezen voor LED-verlichting. Die vind je tegenwoordig in allerlei maten en kleuren.

Tafelversiering

Het eten mag dan al lekker zijn, als de (tuin)tafel niet mooi versierd is, is de avond niet compleet. Bloemen zijn er genoeg in de zomer, dus denk aan betoverende theelichtjes, sierpompoenen, dennenappels en kastanjes. Naar de feestdagen toe kun je wel voor een klassieke kerstroos gaan met bijpassende Rudolphservietten.

Warme drank

Het decor zit helemaal juist, nu enkel nog het culinaire gedeelte! Ook de dranken pas je aan aan het seizoen. Een typisch winters aperitiefje is glühwein. Zelfgemaakte smaakt altijd beter en neemt maar vijf minuutjes in beslag. Dus verwarm een fles rode wijn, met partjes sinaasappels, twee kruidnagels, drie eetlepels suiker en een kaneelstokje en opdienen maar!

Als afsluiter serveer je een warme chocomelk die je naar hartenlust kunt pimpen met marshmallows, kaneel, speculaaskruiden, een toef slagroom of - voor de gelukzakken die niet meer hoeven te rijden - een scheut amaretto.

Op en top vers

Voor een barbecue moet je zowel de vleeseters als de vegetariërs tevreden stellen. Vergeet daarbij ook de pastasalades en aardappelgerechten niet. Resultaat, een keuken waar je haast struikelt over de overvolle boodschappentassen. Bosch zorgt voor een ruime koelkast waar je al je feestbereidingen in kwijt kunt. Groenten dien je overigens koel te bewaren, anders gaan de vitamines sneller verloren. Dankzij het VitaFresh-systeem kun je de temperatuur en luchtvochtigheid apart instellen waardoor je op en top verse lekkernijen kunt aanbieden!

Satés, steak en worst passen even goed op een winterbarbecue, maar waarom zou je niet gebruik maken van het seizoen en voor hert of eendenborst kiezen? Ook gegrilde vis smaakt prima in de winter, bijvoorbeeld forel of een garnalensaté met ananas. Groenten mogen mee op de barbecue, zoals paprika, aubergine en courgette.

Nu je weet hoe je een winterbarbecue organiseert, dien je enkel nog je gasten te overtuigen om met jou een unieke avond in openlucht te beleven. Smakelijk!