Geef je Xbox een boost met de Seagate Game Drive

door
Kevin
Leestijd 2 min.

Al wie een Xbox One heeft, is ongetwijfeld al geconfronteerd met een probleem waarmee veel gamers kampen: een gebrek aan opslagruimte. Toegegeven, de console van Microsoft heeft een ingebouwde harde schijf van 500 gigabyte, maar slechts 350 gigabyte daarvan is beschikbaar voor games, films en applicaties. Wanneer je weet dat een game de dag van vandaag gemiddeld tussen 35 en 50 GB in beslag neemt, dan snap je waarschijnlijk wel dat de meeste gamers kampen met een plaatsgebrek.

Om dit probleem op te lossen, lanceerde Seagate de Game Drive for Xbox, een externe harde schijf die speciaal voor de Xbox One ontwikkeld is en daarnaast nog compatibel is met de Xbox 360. Met een opslagruimte van maar liefst 2 terabyte en verbinding via USB 3.0 kan je met een gerust hart gamen. Met de Game Drive kan je immers tot vijftig extra spellen op je Xbox installeren!

Vanaf de aankoop is de harde schijf plug-and-play en meteen klaar voor gebruik. Probleemloos herkent de Xbox One de Game Drive en twee minuutjes later, na eventjes formateren en de schijf een naam te geven, kunnen we ermee aan de slag.

De Game Drive van Seagate is nauwelijks groter dan een smartphone en laat zich dus makkelijk opbergen naast je console. Daarnaast wordt de schijf aangedreven door de Xbox, dus een extra wirwar van kabels is niet nodig.

Het design ten slotte is smaakvol uitgevoerd, in het traditionele groen en zwart van Xbox. Achter de sticker ‘Designed for Xbox' gaat het typische logo schuil als finishing touch.

Compact, snel, praktisch en knap ontworpen. De Seagate Game Drive for Xbox zal waarschijnlijk je beste maatje worden tijdens het gamen en is onmisbaar voor gamers met een gebrek aan opslagruimte!

De Seagate Game Drive is verkrijgbaar bij GameGear, Game Mania, coolblue, bol en Media Markt.