Samsung Gear S2: technologisch hoogstandje met Italiaans design

door
Kevin
Leestijd 2 min.

De Gear S2, de nieuwste smartwatch van de Koreaanse techgigant Samsung, blinkt niet alleen uit met tal van handige functies. Ok op vlak van design is het horloge uitmuntend. Een belangrijk detail daarbij is de aanpasbare wijzerplaat met de zogenaamde watch-faces. Die watch-faces zijn bovendien niet van de minste. De Italiaanse ontwerper Alessandro Mendini heeft exclusief een aantal watch-faces en horlogebanden ontworpen voor de Gear S2. Dankzij Samsung Discover kunnen we dit knap staaltje Italiaans ontwerp van dichterbij bekijken.

Wie is Alessandro Mendini?

Mendini is een ronkende naam in het designwereldje. Wereldvermaarde ontwerpen, zoals het Groninger Museum met zijn karakteristieke gouden toren en de befaamde en kleurrijke ‘Proust' stoel in neo-barokkke stijl, zijn van zijn hand. Daarnaast mocht hij al talloze designawards en eretitels op zijn naam schrijven. Op zijn indrukwekkende palmares pronken bovendien samenwerkingen met andere gerenommeerde huizen als Swarovski, Cartier en Hermés.

Het werk van Mendini speelde een belangrijke rol in de evolutie van het moderne Italiaanse design. Zijn postmoderne signatuur verwerkt verschillende culturen en waarden en verlegt de grenzen van design, terwijl afgerekend wordt met de gebruikelijke opvattingen over functionaliteit. Mendini is inmiddels 84 jaar oud en leidt nog steeds de Atelier Mendini met zijn broer Francesco in thuisstad Milaan.

Samsung Gear S2 x Mendini

Aangezien de designfilosofie van Mendini nauw aansluit met de benadering van Samsung, was de samenwerking een gefundeerde keuze. “Omdat smartwatches rechtstreeks om de pols worden gedragen en voor iedereen zichtbaar zijn, vertegenwoordigen ze een uniekere, persoonlijkere ervaring dan de alledaagse smartphones”, licht Younghee Lee, Executive Vice President van Global Marketing, IT & Mobile Division van Samsung, toe. “De samenwerking met Alessandro Mendini toont onze voortdurende inzet om meer custom opties beschikbaar te stellen voor onze gebruikers. Zo kunnen ze hun persoonlijke stijl uiten, en ondertussen altijd verbonden blijven.”

Mendini laat zich ook positief uit over de samenwerking. “Ik geloof dat het horloge een van de meest nauwkeurige en waardevolle apparaten is die de mens ooit heeft gemaakt. Samsung heeft het horloge met succes opnieuw uitgevonden op een manier die past binnen onze door technologie gedreven wereld," besluit de designer.

Op zoek naar meer fashion inspiratie? Hou dan zeker Samsung Discover in de gaten. De laatste nieuwtjes op het vlak van technologie gaan er hand in hand met ontwikkelingen op fashiongebied. Zo brengt Samsung je er onder meer op de hoogte van de digitale initiatieven van Chanel of de technologische trends op de modeweken in Londen of New York.