Seagate Backup Plus Hub: meer opslag én meer USB-poorten!

Zelfs de meest georganiseerde computergebruiker kent het probleem ongetwijfeld: door de enorme hoeveelheid bestanden en verschillende opslagmogelijkheden zoals mobiele apparaten, clouds ... is het soms niet eenvoudig om bestanden terug te vinden. Ondanks de stijgende nood aan opslagruimte, beschikken computers vandaag over steeds minder opslagcapaciteit en USB-poorten. Het mag dan ook niet verwonderen dat USB-hubs en externe harde schijven als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Seagate brengt met zijn nieuwste product deze twee producten samen. Zo worden beide tekorten van de baan geveegd en als toemaatje beschikt het toestel zelfs over een oplaadfunctie!
door
Kevin
Leestijd 2 min.

De Seagate Backup Plus Hub is gebaseerd op de Backup Plus Desktop, een vaste waarde in het aanbod van Seagate. Naast de vertrouwde elegante behuizing, beschikt de Backup Plus ook over twee handige USB 3.0-poorten en een opslagcapaciteit tot 8 terabyte.

Deze toevoeging maakt dat de Seagate Backup Plus Hub meer is dan gewone harde schijf. De Hub is een multifunctioneel, centraal opslagstation waarmee het een fluitje van een cent wordt om je desktop en je digitale leven netjes op orde te houden, niet in het minste dankzij de enorme opslagmogelijkheid die je toestaat alles op één plaats op te bergen.

Daarenboven kan je met de twee intelligente USB-poorten je data meteen transferen. Even de smartphone of tablet verbinden aan de Backup Plus Hub en je kan de bestanden meteen verplaatsen, alsof je verbinding zou maken met de computer. Dat is niet alleen handig om snel geheugen vrij te maken, ook het maken van een back-up gebeurt zo in een handomdraai. Kers op de taart is het feit dat je op deze manier al je apparaten kan opladen, zelfs wanneer de computer uitgeschakeld is.

Zoals bij alle Seagate Backup Plus schijven krijg je bovenop de Hub maar liefst 200 gigabyte gratis cloudopslag via OneDrive en de Seagate Dashboard Software, zodat je overal op elk mobiel apparaat je bestanden kan raadplegen  en back-uppen.

De Seagate Backup Plus Hub ligt begin september in de rekken. De 4 terabyte-versie is verkrijgbaar vanaf 164,99 euro, voor de versies met 6 en 8 terabyte moet je respectievelijk 244,99 en 294,999 euro neertellen.