Vier perfecte kerstcadeau's voor de gamer in jouw leven

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Gamen zit in de lift! De hobby is ondertussen zo ingeburgerd dat waarschijnlijk iedereen iemand in de familie heeft die verslingerd is aan games. Maar wat haal je in godsnaam in huis voor een gamer? De laatste nieuwe games hebben ze waarschijnlijk al en bovendien loop je dan het risico dat je er eentje koopt die ze helemaal niet leuk vinden. Gelukkig zijn er ook tal van gadgets die elke gamer wel kan gebruiken. Wij helpen je alvast op weg!

 • De Seagate Game Drive
 • Als er één probleem is waarmee elke fervente gamer kampt, dan is het wel een gebrek aan opslagruimte. De PS4 en Xbox One mogen dan over heel wat ingebouwde opslagruimte beschikken, de games van vandaag zijn zo groot dat de schijf al gauw helemaal vol is. Dat euvel kan echter in een handomdraai worden verholpen met de Game Drive van Seagate. De installatie van de Game Drive is kinderspel en meteen nadien beschikt de console over minstens een terabyte extra opslagruimte.

  De Game Drive is verkrijgbaar voor Playstation 4 en Xbox One, al verschillen deze producten een beetje. De Game Drive voor de Xbox One is een externe harde schijf die je eenvoudigweg aansluit voor twee terabyte extra ruimte. De Game Drive voor Playstation 4 moet je inbouwen en biedt één terabyte opslagruimte, maar versnelt daarenboven de opstart- en laadtijden.

 • De Cronus Max
 • Gamers met meer dan één console kennen ongetwijfeld de frustratie met controllers. Elke console heeft immers zijn eigen unieke afstandbediening en als je met vrienden wilt spelen, heb je er nog meer nodig. Cronus Max verhelpt deze frustratie. Het handige apparaatje past in de usb-poort en geeft gamers dan de mogelijkheid om elke controller op elk toestel te gebruiken. Een controller van de Playstation 4 die een Xbox One aanstuurt of een oude Xbox 360 controller om te gamen op de pc ... de Cronus Max maakt het allemaal mogelijk.

 • Turtle Beach Stealth 500
 • Een goede headset is onontbeerlijk voor gamers die hun kunsten ook graag online tentoonstellen. De Xbox One komt met een standaard headsetje maar de draad daarvan durft wel eens in de weg zitten als je aan het gamen bent. Geen probleem voor de Turtle Beach Stealth 500. Die wordt geleverd met een stukje dat je in controller moet pluggen en nadien komt het geluid draadloos tot bij jou. Dat is niet alles, want de Turtle Beach Stealth 500 beschikt bovendien over DTS 7.1 Surround Sound zodat je volledig wordt ondergedompeld in het spel. Daarnaast kan je de microfoon verwijderen en beschikt de headset ook over een kabel, zodat je hem ook kan gebruiken als een gewone hoofdtelefoon. Ook beschikbaar voor Playstation.

 • Xbox One Media Remote
 • De Xbox One is een knappe gameconsole, maar kan daarnaast ook dienst doen als mediaplayer. Dvd's en blu-rays afspelen, Netflix streamen, entertainmentapps ondersteunen ... Het voelt soms echter een beetje onwenning om dat te besturen met de controller. De Media Remote is een intuïtieve afstandbediening die voor een prikje de Xbox One het kloppende hart van jouw entertainmentinstallatie maakt.

  Met een van deze gadgets verblijdt je sowieso die speciale gamer in jouw leven! Je kan ze vinden in tal van multimedia- en gamespeciaalzaken. Zo is de Seagate Game Drive verkrijgbaar bij Gamegear, Game Mania, coolblue, bol en Media Markt.