Virtual Reality zal vakantievoorbereidingen veranderen

Dankzij Virtual Reality (VR) is het mogelijk om je virtueel onder te dompelen in een compleet andere wereld, of die nu fictief of reëel is. Vanuit je luie zetel kan je zo andere landen of steden verkennen, zonder dat je daarvoor vakantiedagen moet nemen of een duur vliegtuigticket hoeft te boeken. Het is dus logisch dat reisorganisaties gaan meer en meer inzetten op VR.
door
Kevin
Leestijd 3 min.

Samsung Discover sprak met trendwatcher Tessa aan de Stegge. Zij gelooft steevast dat VR een vaste plek zal krijgen tijdens de vakantievoorbereidingen.

De vooruitgang op het vlak van Virtual Reality betekent dat we een hele nieuwe dimensie kunnen beleven. De fysieke wereld smelt als het ware samen met de digitale, aangezien onze hersenen VR ervaren als werkelijkheid. Je wordt opgeslorpt in de ervaring en dankzij de Gear VR headsets van Samsung ligt deze technologie nu voor iedereen binnen handbereik.

Meer en meer producenten maken dan ook VR-content om gebruikers een unieke ervaring te schenken. Ook de reisindustrie heeft zijn zinnen gezet op de technologie. De manier waarop ze toegepast wordt zal nog veranderen volgens Tessa aan de Stegge, oprichter, strateeg en trendwatcher van het travel trendwatching bureau Cherry Picker.

“Dankzij technologie vinden we het steeds normaler om een vakantie al 'voor te beleven'. Ergens vind ik dat ook wel weer jammer want reizen is de perfecte manier om uit je comfortzone te komen en jezelf te verwonderen. Virtual Reality kan een mooi 'voorkijkje' geven op een reis. Vanaf je luie stoel of bijvoorbeeld in een experience center ervaar je letterlijk je reis al voordat je besluit te boeken. Wat gebeurt er in het straatbeeld? Hoe ziet je hotelkamer er van binnen uit? Hoe blauw is de zee echt? Virtual Reality wordt nu vaak campagnematig ingezet, als marketingstunt, maar gaat een vaste plek krijgen in de voorbereiding van vakanties en zal dus zeker groeien.”, aldus Tessa.

Vijf spectaculaire VR-reiservaringen

Heb je de smaak voor de VR-beleving te pakken en nog geen idee wat je moet doen met je vakantiegeld? Geen probleem, want met de Gear VR van Samsung kan je eventjes elke uithoek van de wereld bezoeken terwijl je lekker hier blijft. Discover snorde voor ons vijf schitterende VR-travel experiences op.

The city that never sleeps

Drop jezelf meteen in het middelpunt van één van meest bruisende steden ter wereld:  Times Square in New York. Laat je overrompelen door de lichten, de energie, de levendigheid van de mensen en voor je het weet wil je daadwerkelijk naar de Big Apple.

Big in Bali

Ministry of Funny steekt hier de draak met de zoektocht naar ‘zichzelf'. Ondertussen kan jij mooi genieten van alle pracht en praal die Bali te bieden heeft.

Snorkelen in het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is één van de mooiste plekken op aarde, zo mooi zelfs dat sommige mensen het rif het achtste wereldwonder noemen. Met de video kan je het van dichtbij bewonderen, zelfs als je watervrees hebt.

Eilandhoppen in de Adriatische zee

Kroatië is sowieso een schitterende vakantiebestemming en de kustlijn aan de Adriatische Zee is bovendien nog bezaaid met allerlei boeiende, ruige eilandjes. Deze virtuele trip stelt je in staat om zelfs in België te eilandhoppen.

Ascape: rond de wereld in 360 graden

Ascape is een VR-reisapp die regelmatig wondermooie films in 360 graden toont, op enkele van de meest fabelachtige locaties wereldwijd. Deze compilatie geeft je alvast een goed idee van je wat mag verwachten.