Zes technologische tips voor de perfecte barbecue

De zomer is officieel van start! Dat betekent natuurlijk dat het barbecueseizoen ook geopend is! Met een zak kolen, een duchtige barbecuetang en een gezonde portie vlees in de aanslag trekken veel Belgische gezinnen naar buiten om te genieten van de combinatie van lekker eten en goed weer. En hoewel we al sinds mensenheugenis vlees garen boven een vuurtje, bestaan er nog steeds discussies over de beste methode om de barbecue aan te steken, wanneer de worst gaar is ... Samsung Discover ging daarom op zoek naar zes technologische innovaties die jouw volgende BBQ naar ongekende hoogtes brengen.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Drakenvuur

Het aansteken van de barbecue kan soms aardig wat tijd in beslag nemen. Tegen de tijd dat het eerste stukje vlees klaar is, zit je misschien al vol met stukjes stokbrood en pastasla. De BBQ Dragon wil daar verandering in brengen. Het is een soort opgedreven haardroger die je aan je barbecue kan vastmaken. Het toestel blaast een grote hoeveelheid koude lucht, waardoor er meer zuurstof bij het vuur komt. Zo zijn je kolen in no time klaar om te grillen, zonder dat je met stukken karton moet wapperen.

Overal BBQ'en

Een barbecue op je eigen terras is leuk, maar op de festivalcamping of op reis is het vaak nog gezelliger. Maar een volledige barbecueset meesleuren is natuurlijk geen sinecure. Daarom komt Weber op de proppen met de Q-serie. Dankzij de compacte afmeting en gasaansluiting is het een pak eenvoudiger om een stukje vlees te grillen op verplaatsing.

Over hete kolen

Ook de kolen onder je vlees innoveren. In plaats van houtskool kan je bijvoorbeeld opteren voor de kokoskolen van het Nederlandse bedrijf Bast. Dat zijn niet zomaar willekeurige kokosbriketten, de kolen zijn optimaal gevormd zodat ze langer warm blijven en minder rook afgeven. Bovendien zijn deze kolen duurzaam, aangezien er enkel een afvalproduct uit de kokosindustrie gebruikt wordt. Terwijl jij geniet van een kwalitatieve barbecue, verminder je ook nog eens de afvalberg in Indonesië.

Grillschool

Wil je je BBQ-skills nog een beetje bijschaven? Dan is een les aan de Grill Academy exact wat je nodig hebt. De Academy voorziet een basisopleiding met alle barbecuetechnieken, maar ook een gevorderde kok kan nog bijleren met de exclusive-cursus.

De perfecte cocktail

Een geslaagde barbecue is natuurlijk niets zonder een drankje. Met de Perfect Drink App, inclusief smart weegschaal, mix je steeds een onberispelijke cocktail.  De weegschaal, die je met aan kabeltje aan je smartphone verbindt, stelt je in staat om tot op twee cijfers na de komma te zien hoeveel rum je mojito nog nodig hebt. Zelfs wanneer je per ongeluk teveel ingiet, herberekent de app alles zodat je cocktail perfect in balans blijft. Bovenop de honderden recepten krijg je ook de mogelijkheid om de ingrediënten in te geven en te kijken wat je ermee kan maken.