Metro Travel Stories: Zo ben je overvallers te slim af

Vrienden en - vooral - familie vragen ons regelmatig hoe het in Zuid-Amerika zit qua veiligheid. Een universeel antwoord op deze vraag bestaat niet. Veel hangt af van waar je verblijft en hoe je je gedraagt. Hieronder een paar tips om problemen in een Braziliaanse grootstad te voorkomen.
door
marketing
Leestijd 2 min.

 • Besef dat je criminaliteit per definitie zal aantreffen in een grootstad, of het nu over Europa of Amerika gaat.
 • Draag altijd een oude, goedkope gsm mee. Bij een overval kan je die meteen aan je agressor (die meestal haast heeft) geven. Zo hebben we eens een rugzak vol cameramateriaal kunnen redden.
 • Indien mogelijk, draag geen waardevolle bezittingen mee.
 • Als je 's nachts wordt overvallen in een lege straat, heeft je overvaller waarschijnlijk ook niet veel haast. Dan is het soms mogelijk om over de teruggave van je documenten en de SIM-kaart te onderhandelen.
 • Loop nooit weg: je geeft dan de indruk dat je iets hebt dat de moeite waard is.
 • Als er een wapen wordt getoond of vermeld, blijf rustig en geef alles waarnaar gevraagd wordt.
 • Als er ‘alleen' naar je gsm of portefeuille wordt gevraagd zonder dat er een wapen wordt getoond of vermeld, kan je ons lievelingstrucje uitproberen: dat van de hongerige kip. Vouw je armen achter de rug, richt je neus naar de grond en begin met je voet naar wormen te zoeken terwijl je de mooiste kakelgeluidjes aan je gedesoriënteerde agressor serveert. Hij zal je hoogstwaarschijnlijk gek vinden en weggaan, tenzij hij zich bij je zoektocht naar voedsel aansluit.

 • Foto's: Videografreaks

  In samenwerking met Joker

   

  Reizen

  meer Reizen

  Spotlight

  Delen van broncode Twitter gelekt op internet

  Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

  meer Spotlight