Vakantiegevoel tijdens een verlengd weekend: drie bestemmingen om te ontdekken

De herfstvakantie loopt op zijn einde, maar eind deze week staan er opnieuw enkele dagen verlof op de agenda. Is je inspiratie op en weet je niet wat je moet doen tijdens deze donkere dagen? Deze onderstaande en ‘niet ver van huis’-adresjes kunnen je voor even laten genieten van het vakantiegevoel.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

1.Breda

De Bourgondische stad in het zuiden van Nederland heeft tal van toeristische activiteiten te bieden. Zo bevindt zich in het historisch centrum van de stad de haven. Met rondvaartboten kan je daar een rondleiding krijgen en vaar je ook langs verschillende monumentale panden. Ook het kasteel van Breda - gebouwd in 1350 - is de moeite waard om te bezoeken. Het kasteel werd vele jaren gebruikt als militaire kazerne en staat nu bekend als het Instituut voor Militaire Doeleinden. Wie even genoeg heeft van al dat bezoeken, kan ook de gezellige winkelbuurt rond het ‘t Sas induiken. Op het knusse binnenplein kan je gezellig iets drinken of eens binnengaan in de chiquere winkeltjes.

2.Keulen

De reistijd naar Keulen is langer dan die naar Breda, maar de Duitse historische stad beschikt ook over enkele toeristische pareltjes. Dé bezienswaardigheid die je absoluut moet gezien hebben, is de Dom van Keulen. Op de torens van 157 meter hoog kan je genieten van een prachtig uitzicht over de Duitse stad. Ook binnenin is de hoofdkerk imposant. Zo dateren de glas-in-lood ramen van de 14de en 16de eeuw. Terug in de stad, is die “Altstadt” ook zeker de moeite waard. Door de oudste wijk van de stad slenter je op de kasseien van de smalle straatjes. Jaarlijks vindt in deze wijk ook de beroemde kerstmarkt (Alter Markt) van Keulen plaats. Wie graag nog eens een overzicht wilt van Keulen, moet zeker ook de kabelbaan over de Rijn bezoeken.

3.Amiens

In de Franse stad Amiens worden er geregeld festivals georganiseerd en daarom wordt ze ook wel de muziekstad genoemd. Dit stadje dat vlakbij de baai van de Somme ligt, is ook bekend om haar Hortillonnages. Dat zijn honderden drijvende tuinen die in de 18de eeuw werden gebruikt door de groentetelers. Ook het huis van beroemde Franse schrijver Jules Verne is te bezichtigen in Amiens. Net zoals Keulen heeft ook dit stadje een prachtige kathedraal. Niet te verwarren met de Notre-Dame uit Parijs, werd deze Notre-Dame gebouwd in 1220 en is hij ongeveer 42 meter lang.