5 menstruatiebikini’s en -badpakken om de zomer in te plonzen

De zomer komt eraan, de dagen worden warmer en binnenkort is het weer tijd om vol enthousiasme in het zwembad of de open zee te plonzen. Geen beter gevoel op een hete dag dan een verfrissende duik. Al durven je maandstonden weleens roet in het eten te gooien, want zwemmen wanneer je menstrueert is misschien wel één van de vervelendste dingen in de zomer. Maar wat nu als je dat probleem de wereld uit kon helpen?

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

We herinneren ons allemaal de eerste keer dat we met een tampon in gingen zwemmen of de eerste keer dat we ons ziek meldden omdat we van geen tampon of cup wilden weten en dus niet mee konden op zwemles. Beide scenario’s zijn niet bepaald een pretje en gelukkig bestaan er tegenwoordig ook andere opties. Onze favoriet? Het menstruatiebadpak of -bikini. Wij zochten en vonden 5merken die ons spontaan zin geven in een zwemfeestje.

Simpel, elegant en tijdloos. Beter kan je het Belgische merk Moi et Marie. niet omschrijven. Prijzen van hun menstruatiebadgoed variëren van 24,99 euro voor een bikinibroekje tot 87,90 euro voor een badpak.

Van Franse makelij is het merk Réjeanne. Hun collectie is uitgebreider, waardoor er ongetwijfeld ook voor jou de perfecte bikini of het ideale badpak tussenzit. Prijzen liggen tussen de 45 euro voor een broekje en 129 euro voor een badpak.

Op zoek naar een speels design? Dan ben je bij Modibodi aan het juiste adres. Van cut-out badpakken tot groene tijgerprintjes: je vindt het er allemaal. Prijzen variëren van 32 tot 66 euro.

Voor sportievelingen is Coconut Split de perfecte match. Je vindt er zowel sporty badpakken als surfsuits, allemaal period proof. Prijzen van 45 tot 115 euro.

Nog zo’n sport proof merk is Smoon, al hebben hun slips met hoge taille ook wel een erg retro kantje. Of hoe je er deze zomer als stijlvolste zwemmer bijloopt. Prijzen liggen tussen de 45 en 89 euro, maar je vindt ook regelmatig samenwerkingen met andere (goedkopere) merken, zoals Etam of Monoprix.