Complimentendag vandaag: 4 tips voor de beste complimentjes

«O, wat een leuke schoenen!» «Heb je een nieuwe parfum? Je ruikt lekker!» Wereldwijd worden we vandaag uitgenodigd om met complimentjes te strooien. Wij geven je alvast enkele tips om je zus, ouders, lief of collega’s in de woordenbloemetjes te zetten.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Complimenten hebben de kracht om iemand oprecht goed te laten voelen over zichzelf. Het idee om een dag aan complimenten te wijden, ontstond in 2000 en was gebaseerd op het maken van de ‘meest positieve dag ter wereld’. We vieren maar al te vaak Valentijn, en andere dagen waar we elkaar met cadeautjes in de watten leggen. Vandaag is het een dag om elkaar extra te koesteren en je waardering in woorden om te zetten. Maar een compliment geven is niet voor iedereen gemakkelijk. Wij lijsten je enkele complimentjes op waar je nooit iets mis mee kan doen.

“He, je ruikt lekker”

Wees eerlijk en volg je gevoel. Vind je dat je collega een lekkere parfum draagt? Laat je waardering blijken door te vragen welke parfum het is. Of merkte je net op dat je vriendin een toffe sjaal draagt? Wees dan niet bang om te laten weten dat de kleur bij haar ogen past of een prachtige toevoeging is aan haar stijl.

Deel je passie

Wist de sociale mediadetective in je altijd al dat je collega en jij een passie delen? Dan is vandaag dé dag om daarover even te keuvelen. Iets delen waar je zelf energie van krijgt, blij en gelukkig van wordt, heeft positieve effecten op je lichaam en geest: je stresshormoon neemt af en de delen van je brein die instaan voor voldoening en rust lichten op.

Een kaartje

Is het lastig voor jou om bepaalde dingen over je lippen te krijgen? Schrijf eens een kaartje! Je hebt er zeker nog eentje liggen achteraan in je kast. Snuister even op het internet of schrijf er een simpele ‘gelukkige complimentendag – je ziet er leuk uit!’ op. Lees je dit artikel al onderweg, scheur het hoekje van je krant en schrijf er een complimentje op. Laat het achter voor een medereiziger of leg het op de bureau van je favoriete collega.

Een glimlach en ‘dank je wel’

Een compliment hoeft niet groot of luid te zijn. Een simpele glimlach naar je buschauffeur of een dank je wel als je je postbode tegenkomt. Een goeiemorgen aan je huisgenoten of een ‘hoe gaat het vandaag’ aan je bakker. Een oprechte glimlach en dank je wel kunnen al wonderen doen. Ze kunnen iemand – inclusief jezelf – een goed gevoel geven. Laat dat nu net zijn waar deze dag om draait!