Daarom doet een simpele wandeling wonderen

Zit je momenteel als een couch patato in je luie zetel? Dan is dit hét sein om je billen van de bank te tillen. Jawel, een wandelsessie boordevol gezondheidsvoordelen wacht op je. Nog niet overtuigd? Check deze drie redenen waarom wandelen goed voor je is.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

1. Blije geest

Heb je last van een dipje? Probeer dan niet te sippen, maar zet die ene stap buiten de deur. Wandelen is namelijk het perfecte medicijn tegen stress en somberheid. Tijdens een wandeling maak je het gelukstofje endorfine aan en verlaagt het stresshormoon cortison. Het is ook een perfect moment om je gedachten te ordenen en je hoofd leeg te maken. Maar dat is nog niet alles: doordat de hersenen veel zuurstof krijgen, kan je zelfs extra hersencellen winnen! En wie zegt er nu nee tegen een gratis IQ-boost?

2. Gezond hart

Je hart verdient de beste zorg die er is. En wat is er gemakkelijker dan een wandeling om dat boenkend dingetje blij te maken? Wandelen is fantastisch voor je hart en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk, vermindert het risico op hart- en vaatziekten en zorgt voor een goede doorbloeding. Als je slechts 21 minuten per dag wandelt, kan je het risico op hartproblemen met maar liefst 30% verminderen. Met een beetje cardio geef je dus wat liefde terug aan het kloppende orgaan dat je in leven houdt.

3. Gelukkige buik

Je spijsvertering is dol op wandelsessies. Elke stap die je zet helpt je darmen om voedsel efficiënter te verwerken en afvalstoffen sneller uit te scheiden. Dat betekent dan weer een gezonde stoelgang, waardoor je je licht voelt zonder de vervelende bijwerkingen van obstipatie en een opgeblazen gevoel. Als je na het eten net een opgeblazen ballon bent, moet je dus gewoon even lekker gaan wandelen.

Vergeet ook niet de kleine gelukjes: je kan genieten van frisse buitenlucht, de mooie omgeving en wie weet zelfs een paar schattige honden die je onderweg tegenkomt. En als kers op de taart kan je tijdens het wandelen ook nog eens je favoriete muziek beluisteren of je beste vriend(in) meenemen voor een gezellige klets-sessie. Kortom, redenen genoeg om je stappers uit de kast te halen en op pad te gaan!

Selfcare

meer Selfcare