Deze 16 restaurants in België en Luxemburg krijgen eerste Michelinster

Vijftien Belgische restaurants en één Luxemburgs restaurant hebben een eerste Michelinster gekregen. Dat is bekendgemaakt bij de voorstelling van de nieuwste Michelingids in het Koninklijk Theater in Bergen. Een van hen, La Grappe d’Or, wint zijn ster terug nadat het die vorig jaar had moeten afgeven.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeven van de nieuwe sterrenrestaurants zijn in Wallonië gevestigd. Naast La Grappe d’Or (Autelbas) gaat het om Le Roannay (Francorchamps) van de kersverse Jonge Chef van het jaar Mathieu Vande Velde, Le vieux château (Flobecq) van Tanguy de Turck, La table de Manon (Grandhan) van Manon Schenck, Le grand verre (Durbuy) van Wout Bru, La grange d’Hamois (Emptinne) van Grégory Gillain en La table Benjamin Laborie (Ohain).

Vlaanderen

In Vlaanderen zijn er zes nieuwe sterrenrestaurants te vinden: De Bakermat (Ninove) van Kevin Graf, Willem Hiele (Oudenbrug), Misera (Antwerpen) van Nicolas Wentein, Sensum (Sint-Denijs Westrem) van Maurice De Jaeger, Table d’amis (Kortrijk) van Matthieu Beudaert en Glass (Antwerpen) van Wouter Van Tichelen.

Brussel

Ook twee Brusselse restaurants slepen een eerste ster in de wacht. Het gaat om Barge van Grégoire Gillard en Humus x Hortense van Nicolas Decloedt.

Het Bozar Restaurant van chef Karen Torosyan heeft maandag een tweede Michelinster gekregen.

Luxemburg

Tot slot gaat het nog om een Luxemburgs restaurant: Eden Rose van Valerian Prade en Caroline Esch in Kayl.