Dit zijn de drie interieurtrends van het moment

Een make-over van je interieur gepland? Heb je nog inspiratie nodig? Laat je leiden door de laatste trends: ruwe, natuurlijke materialen, veel groen en een throwback naar de nineties.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

1. Terugkeer van de traditionele ambachten

Ambacht is terug! Van marqueterie (het inleggen van hout), tot handbeschilderd behang en maatwerk: de nieuwe generatie designers gaat met een moderne frisse blik met oude technieken aan de slag. Terwijl duurzaamheid eerder nog een trend was, kunnen we nu zeggen dat het veel meer is dan dat. Het is onoverkomelijk geworden om goed voor onze aarde te zorgen en kritisch te kijken naar ons consumptiegedrag en de productieprocessen.

Bijzondere interieuritems op maat én met een goed verhaal staan centraal binnen deze trend. «We merken dat mensen bewust kiest voor ruwe materialen zoals houttinten, met als resultaat een ruimte die een gevoel van sereniteit en evenwicht oproept», klinkt het bij meubelmaker Camber.

2. Groen groen groen

Verwacht overal groen te zien. Niet alleen je sofa en muren kleuren groen, je doet er ook goed aan je woonkamer om te toveren tot een urban jungle met planten in alle vormen en maten. We proberen immers zoveel mogelijk de natuur binnen te halen, vanuit een verlangen naar vrijheid.

3. 90’s neutrals

Bring it on: beige, bruin en crème! Koele neutrale kleuren worden aan de kant gezet en we kiezen voor warmere tinten die ons doen denken aan de jaren 90. Er vindt een verschuiving plaats van de hardere grijstinten die de afgelopen 10 jaar zo geliefd waren, naar tinten die intiemer aanvoelen en ons een comfortabel gevoel geven.