Miljoenen TikTokkers beweren dat ze lelijker worden door ‘boyfriend air’

TikTok is deze dagen helemaal in de ban van de term ‘boyfriend air’. Vrouwen zouden er viezer en lelijker uit gaan zien door tijd te spenderen in het huis van hun geliefde. Ze plaatsen zelfs massaal het bewijs op de app.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Lijkt het alsof je na het chillen met je lover rechtstreeks uit een grot bent gekomen? Daar bestaat sinds kort een verklaring voor: ‘boyfriend air’. Op TikTok vertellen vrouwen openlijk over hoeveel last ze hiervan hebben nadat ze even bij hun partner zijn geweest. “Twee nachten in het huis van mijn vriend zijn voldoende om mij in een monster te veranderen”, vertelt iemand in TikTok’s Mean Girl Pod. Iemand anders op de app gaat nog een stapje verder: “Zelfs als ik een douche neem in het huis van mijn vriend, word ik ’s ochtends nog wakker met een vies gevoel.”

Niet alleen heeft de hashtag #boyfriendair al bijna 35 miljoen views, ook de comments staan vol met duizenden gebruikers die het erover eens zijn dat het ‘een ding’ is.

Hoe komt het?

De verklaring? “Iedereen die met een heteroman is uitgeweest, weet gewoon dat ze een ramp kunnen zijn”, klinkt het. Het zou volgens hen allemaal met de mannelijke hygiëne te maken hebben: “Ze wassen hun lakens om de maand en hun kamer ligt vol met zweterige sportsokken.”

Mild zijn de vrouwen niet. Ze halen bovendien alles uit de kast om hun theorie te bewijzen. Zo filmen ze zichzelf eerst voordat ze naar hun vriendje gaan en daarna hoe ze eruit zien als ze weer terug thuis zijn. Bepaal zelf maar of ze een punt hebben:

Wat kan je ertegen doen?

Volgens de aanhangers van de theorie bestaat er geen enkel product of schoonmaakmiddel dat de ‘vriendjeslucht’ kan verslaan. Zelfs wanneer je alle producten meeneemt die je nodig hebt, eindig je met een vette huid, verwilderde look en twijfelachtige geur. Ach ja, dan maar een heerlijke zelfzorgsessie in eigen huis!