Ontdek waarom ‘bed rotting’ goed voor je is volgens TikTok

Sommige dagen in het weekend wil je gewoon je bed niet uit. Urenlang scrol je op je gsm of binge je series. Ranzig? Nee hoor, volgens TikTok is dit zelfzorg. Het heeft zelfs een naam: ‘bed rotting’.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

‘Bed rotting’ – letterlijk het wegrotten in bed – beschrijft alle activiteiten die je doet in bed om te relaxen. Of dat nu urenlang chillen is, bingewatchen, snacken of mediteren. Een aangewezen duur is er niet. Rotten in bed kan je doen voor een uurtje, of de hele dag lang – afhankelijk van hoe zwaar je dag was. Er is geen stigma of schuldgevoel rond dit rotten. Integendeel: ‘bed rotting’ gaat om zelfzorg, wellness en je mentale gezondheid.

Nieuwe hobby

De term werd zes maanden geleden voor het eerst gebruikt. TikTokker @g0bra77y stelde toen de simpele vraag: «wie the f*** vind wegrotten in bed eigenlijk plezant?». Daarna wees ze zichzelf aan met haar duim. De video werd 1,4 miljoen keer bekeken en sloeg aan bij vele TikTokkers die de video zagen verschijnen op hun ‘for you page’, al dan niet tijdens het rotten in bed.

«Ik heb het gevoel dat mijn doel in dit leven is om weg te rotten op verschillende plaatsen – mijn bed, een hotelkamer, het strand, in een hangmat... Ik ben gemaakt om te liggen, en om weg te rotten», reageerde iemand enthousiast. Iemand anders vindt het jammer dat het sociaal niet aanvaard is om te zeggen dat ‘bed rotting’ je hobby is. Dankzij TikTok hoef je je niet langer te schamen.