‘Spring Fling’: waarom de lente hét seizoen is om te daten

Daar is de lente! Samen met de zon, maakt ons sociaal leven een comeback. Dat betekent ook: bye bye winterblues, en welkom spring fling. Dit is waarom de lente het beste seizoen is om te daten!

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Volgens datingapp Fruitz is lente de tijd van de ‘spring fling’: dankzij het warme weer voelen we ons beter in ons vel, zijn we meer flirty en staan we ook meer open voor de liefde. Hoe wordt die zogenaamde spring fling nu precies aangewakkerd? Doordat de dagen langer worden en de zon terug meer schijnt, beginnen onze hormonen op hol te slaan. Al die extra zonnestralen bevorderen de aanmaak van serotonine in het lichaam, ook wel gekend als het befaamde gelukshormoon, en hebben een gunstige invloed op iemands verlangen. Serotonine verjaagt niet enkel negatieve gedachten, maar verhoogt ook onder andere het algemene welzijn. Daarnaast worden de geslachtshormonen oestrogeen en testosteron in grotere hoeveelheden aangemaakt tijdens de lente, wat het seksueel verlangen onvermijdelijk doet toenemen. Kortom, het stofje brengt je in de perfecte stemming voor een date!

Spring proof date-ideeën!

De komst van het mooie weer laat ons ook toe om terug te daten in de openlucht. Na al dat gure weer zouden we haast vergeten wat dat inhoudt. Daarom alvast enkele ideeën:

1. Outdoor bioscoop

Een avondje naar de bioscoop in openlucht is een compleet andere ervaring dan de klassieke cinema. Houd in de gaten wanneer er in jouw buurt een filmavond georganiseerd wordt en koop tickets om gezellig met je spring fling naar de film te gaan. Romantisch én origineel!

2. Food of muziek festival

Tijdens de lente gaat het festivalseizoen terug van start. En er is veel keuze! In Brussel zitten Les Nuits Botanique eraan te komen, evanals Core Festival. Maar denk ook aan een food festival in je buurt: niets romantischer dan een skewer of exotische kroket te delen op een streetfoodfestival.

3. Boottochtje

Schip ahoi! Spring samen in een bootje en leer de stad en elkaar op een originele manier kennen. Vergeet de fles cava niet om het schip te dopen, en te klinken op de liefde.