Wat niemand je ooit vertelde over de eerste keer online daten

Een eerste keer op een datingapp staat garant voor bakken stress. Wat als niemand je swipet? Wat als je geghost wordt? We zullen er niet om liegen: online daten kan sucken. Datingapp Fruitz stelt evenwel gerust. Zij verzamelden alle cruciale info die je nodig hebt om jezelf te verzekeren van een eerste positieve ervaring.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

1. Je zal niet met iedereen matchen

Helaas zal niet iedereen die jij naar rechts swipet, jou ook naar rechts swipen. Maar maak je hier niet druk in, want dat is volkomen normaal. De kans dat jij je nog herinnert wie je niet terug geliket heeft is heel klein, want je zal zoveel verschillende profielen tegenkomen. Zelf zal je ook niet in iedereen geïnteresseerd zijn die op je scherm verschijnt. Toch een belangrijke tip van Fruitz: neem de tijd om iemands bio te lezen en wat meer over die persoon te weten te komen voordat je beslist welke kant op te swipen. Thank us later.

2. Je komt mensen tegen die je in real life kent

Beeld je deze situatie in: je bent aan het swipen en plots kom je het datingprofiel van je buurman tegen. Paniek? Helemaal niet! De kans is namelijk heel groot dat je op dating apps een bekend gezicht tegenkomt vanwege de afstandsradius die je hebt ingesteld. Als je geen interesse hebt in deze persoon, kan je het gewoon negeren en er later eens om lachen. Ze gebruiken duidelijk ook dating apps zoals jij, dus geen reden voor schaamte. Of had je deze persoon stiekem al eens gespot, maar was je te verlegen om een gesprek te starten? Wel, dan is dit je kans…

3. Niet iedereen zoekt wat jij zoekt

Niet iedereen op een datingapp is op zoek naar een serieuze en exclusieve relatie. Daarom is het belangrijk om al van bij het begin eerlijk te zijn tegen je match over je verwachtingen. Het handige aan Fruitz is dat ze daar een tool voor hebben. Aan de hand van vier fruiticoontjes kan je meteen duidelijk maken welk type relatie je wil, of het nu een serieuze relatie (kers), een leuke date zonder verwachtingen (druif), een friends-with-benefits (watermeloen) of een onenightstand (perzik) is.

4. Blokkeren is oké

Is iemand gemeen of vervelend tegen je op een datingapp? Heel eenvoudig: gewoon blokkeren. Het is helemaal niet onbeschoft en het komt vaker voor dan je denkt. Jouw gevoel komt op de eerste plaats. Het allerbelangrijkste is dat je een plezierige ervaring hebt in een veilige omgeving. En vergeet niet: door iemand te blokkeren kan je ook iemand anders helpen en een gelijkaardige vervelende situatie te voorkomen.