Zo herstel je snel na een festival: tips en tricks

De festivalzomer is afgelopen weekend officieel op gang getrokken. Goeie muziek, bier, vettig eten en weinig slaap; het is vaak dé combinatie voor een geslaagd festival. Maar desondanks is het een aanval op je lichaam. Hoe herstel je hiervan?

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Groenten en fruit

Metro UK raadpleegde verschillende deskundigen, zoals voedingsdeskundige Kate Booker. Zij raadt aan om kleurrijk fruit en groenten te eten die rijk zijn aan antioxidanten. «Ze zijn goed voor je lever en je immuunsysteem. Denk bijvoorbeeld aan rode bessen, aubergines, avocado’s, wortelen, courgetten, olijven, erwten, rode paprika, zoete aardappelen en tomaten.»

Voedingsdeskundige Shona Wilkinson raadt één specifieke fruitsoort aan: de kiwi. Kiwi’s bevatten unieke vezels, die de spijsvertering bevorderen, constipatie en een opgeblazen gevoel verlichten. Ze voeren ook de afvalstoffen in het lichaam af.

Maar Wilkinson raadt ook uien en knoflook aan, die je rauw moet eten. Knoflook bevat selenium en allicine, wat de lever reinigt. Ook uien zijn goed voor de lever.

Fitness

Het laatste waar je aan denkt na een weekend feesten is bewegen. Maar personal trainer Zach Kingsbury verduidelijkt aan Metro UK dat je niet meteen de fitness moet induiken. «Wanneer je voeten en benen pijn doen na al dat wandelen en dansen, probeer dan eens wat stretchoefeningen. De oefeningen zorgen ervoor dat je lichaam ontspant. Maar denk ook aan yoga of een korte wandeling.»

«Push jezelf niet te hard en stop onmiddellijk met bewegen als je pijn hebt. Je wil geen blessures oplopen.»

Daarnaast beveelt Kingsbury ook water aan. «Je lever zal je dankbaar zijn. Het water zal de afvalstoffen uit je lichaam leiden.»

En ga ook gewoon op tijd slapen zodat je opnieuw in je slaapritme komt.