Zo lang moet seks duren voordat vrouwen hun hoogtepunt bereiken

Seks moet leuk zijn voor beide partijen, dus in een ideaal scenario bereiken zowel de vrouw als de man een hoogtepunt. Bij vrouwen kan dat bij seks langer duren dan bij mannen, maar hoe lang precies?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Nee, we raden niemand aan om seks te timen, maar soms kunnen onderzoeken nuttige inzichten bieden. Zo blijkt uit een recente studie dat de gemiddelde vrijpartij zo’n 5,4 minuten duurt. Ja, dat is vaak te kort voor vrouwen om een orgasme te krijgen. Uit een andere studie, zo lezen we op Daily Star, blijkt immers dat het ongeveer 14 tot 17 minuten duurt vooraleer vrouwen tijdens de seks hun moment suprême beleven. Drie keer langer dus dan de gemiddelde vrijpartij.

7 tot 13 minuten

In nog een ander onderzoek, dat in de Journal of Sexual Medicine gepubliceerd werd, gaven verschillende sekstherapeuten aan hoe lang seks volgens hen moet duren. Er waren vier categorieën: te kort, voldoende, ideaal, en te lang. Zij vonden 1 tot 2 minuten seks te kort, 3 tot 7 minuten voldoende, 7 tot 13 minuten ideaal, en 10 tot 30 minuten te lang.

Bij elk koppel anders

Hou er rekening mee dat dit slechts onderzoeken zijn en dat seks bij iedere persoon en elk koppel verschilt. Maar zo weet je tenminste hoe het er gemiddeld aan toegaat...