ZOVEEL spendeert de Belg aan voeding

Een op de drie Belgen besteedt elke maand een derde van zijn budget aan voeding. Als de prijzen blijven stijgen, ziet 55% zich genoodzaakt om verder te besparen op voeding. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van dienstenbedrijf Edenred bij meer dan 7.000 Belgen.

door
Belga/redactie online
Leestijd 1 min.

Voeding neemt een steeds grotere hap uit ons maandelijks budget. Consumentenorganisatie Testaankoop becijferde onlangs nog dat de winkelkar 69 euro per maand duurder is dan een jaar geleden, waardoor een gezin van 2 personen maandelijks 533 euro uitgeeft in de supermarkt.

Een op de drie bevraagden geeft aan minstens 30% van zijn budget aan voeding te besteden. Nog eens derde besteedt 20 à 30 procent aan voeding. Bij één op de acht is het zelfs meer dan 40%. Uitgaves voor restaurantbezoek zijn daarin niet inbegrepen.

Bedrag zal nog toenemen

Negen op de tien Belgen denken dat voeding duurder zal (blijven) worden. Toch is voeding, op huisvesting na, de post waarvoor gezinnen het minst geneigd zijn minder uit te geven. Al zegt 55% dat dat bij aanhoudende prijsstijgingen wel het geval zal zijn.

Edenred bevroeg in september 2023 meer dan 7.000 Belgen in het kader van zijn jaarlijkse FOOD-barometer, een jaarlijkse bevraging over de eetgewoontes van werknemers over de hele wereld.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be