Pukkelpop lost 18 nieuwe namen: Lil Tjay, Ethel Cain, BLUAI en meer

Pukkelpop heeft opnieuw zijn affiche aangedikt met 18 nieuwe namen. Onder meer op het programma: revelatie Lil Tjay, emopop van Ethel Cain en Belgisch talent.

Op de lappen
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Vrijdag

Aan de eerste festivaldag werden twee mooie Belgische namen toegevoegd: BLUAI, Belgische pop met een internationaal weerhaakje en de mokerslagrock van DIRK. Daarnaast is het aftellen naarde flamboyante verschijning van Dorian Electra die het midden houdt tussen nu-metal, shock pop en dubstep; de bezielde goth-pop van Ethel Cain en het bijzondere verhaal van sor, bijna doof in 2018 maar anno 2023 op rand van de grote doorbraak met zijn mix van hiphop en klassieke muziek.

Zaterdag

We spotten op zaterdag nieuw op de affiche Deijvuhs die uit drill, jungle en punk een geheel eigen muziekstijl boetseert; alt soul singer songwriter Fousheé; memerapper Gotu Jim; de poppunk van Meet Me @ The Altar en de alom geprezen dichter, radiomaker, kunstenares én gediplomeerd juriste Nabihah Iqbal.

De populaire bijna 22 jarige Amerikaanse rapper Lil Tjay komt op zondag 20 augustus naar Pukkelpop met de zinnen op scherp.

Zondag

De nieuwste blikvanger op zondag is de populaire bijna 22-jarige Amerikaanse rapper Lil Tjay die naar Pukkelpop afzakt met de zinnen op scherp. Op de laatste festivaldag noteren we Gen-Z rapper Cordae; de alternatieve slaapkamerpop van Kids With Buns; het must see solo-project van Goose-frontman Mickael Karkousse; het allround feel good podiumbeest Obongjayar; de 28 jarige techno/trance/rave dj Pegassi; het nog steeds relevante jeugdsentiment van XINK en tot slot de rave ratatouille van Yung Singh.

Al die namen vervoegen de al goed gevulde affiche van Pukkelpop, waar je onder meer Billie Eilish, Yungblud, Years & Years, Angèle, Anne-Marie, The Killers en Florence + The Machine op terugvindt.Pukkelpop meldt tot slot datRapper Aitchafgehaakt heeftvoor Pukkelpop.

Tickets voor Pukkelpop 2023 zijn te koop via tickets.pukkelpop.be.