Brusselse musea openen de deuren tijdens ‘Museum Night Fever’

De zestiende editie van ‘Museum Night Fever’, de nacht van de Brusselse musea, vindt plaats op zaterdag 21 oktober. Er nemen 33 musea aan deel.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De musea zijn die dag geopend van 19 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts, nadien zijn er afterparties in C12 en de Botanique. De programmatie wordt verzorgd door jonge kunstenaars, met als sleutelwoorden toegankelijkheid, duurzaamheid en inclusie. «De bezoekers worden volop uitgenodigd om creatief te participeren bij de verschillende activiteiten en performances. Dit jaar kunnen ze onder andere leren koken, dansen, muziek componeren of kruisboogschieten», zegt Brussels Museums.

Het Autriquehuis, het Charlier Museum en het Biermuseum van Schaarbeek nemen voor de eerste keer deel aan ‘Museum Night Fever’, terwijl BOZAR en het Muziekinstrumentenmuseum na afwezigheid opnieuw van de partij zijn.

Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 19 euro de dag zelf. Eén ticket geeft toegang tot alle deelnemende musea en tot de pendelbussen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. Met het polsbandje kan nog één museum gratis bezocht worden tot 25 november.

Het volledige programma zal vanaf 2 oktober staan op www.museumnightfever.be. Vorig jaar namen 16.000 mensen deel aan de museumnacht.

Alles wat je echt wilt weten vind je op metrotime.be