Countdown naar Brussel Brost

Donderdag 28 september trappen 10.000 studenten op Brussel Brost het nieuwe academiejaar af. Brussel Brost is het gratis studentenfestival van Brik in Paleis 12. «Dit jaar voor het eerst met een dag- en nachtprogrammatie en grotendeels gehost door studenten zelf», aldus organisator Marieke Naessens.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Brussel Brost wil studenten aan de start van het nieuwe academiejaar meteen een stevige portie Brusselvibes laten voelen. Het festival streeft daarom in de eerste plaats naar gezelligheid, diversiteit en zet de eigenzinnigheid van Brussel in de verf. «Er gaat dan ook veel energie naar een creatieve uitwerking en invulling van de festivalsite in Paleis 12», zegt Marieke. «Een eigenwijs decor, een overheerlijke foodmarket, een kennismaking met Brusselse organisaties en uiteraard een grootstedelijke line-up; verwacht je aan een ambitieuze 14de editie van Brussel Brost.»

Eerste 100 fietsers krijgen verrassing

Brussel Brost streeft naar duurzaamheid en spoort de studenten aan om met het openbaar vervoer of de fiets af te zakken naar Paleis 12. Er is een bewaakte fietsenstalling voorzien. «En voor het eerst organiseren we twee fietstochten naar Brussel Brost. Ervaren fietsgidsen van Cactus pikken de studenten op aan de campussen in het centrum van de stad. Onder muzikale begeleiding van La Jacqueline en haar mobiele soundsystem rijden we dan in groep naar Paleis 12», legt Marieke uit. «De eerste 100 fietsers die aankomen krijgen een attentie en de kans om hun fiets te pimpen.» Wie zelf geen fiets heeft in Brussel, krijgt op de campussen een kortingscode van Tier om vlakbij een elektrische deelfiets te ontgrendelen.

Ook na afloop van Brussel Brost geraken de studenten veilig thuis. «Net zoals vorig jaar voorzien we tot 03u45 pendelbussen van de MIVB die ofwel naar het centrum van de stad of tot in Etterbeek rijden. Brik biedt deze dienst gratis aan», zegt Marieke. Op het festivalterrein kunnen studenten ook een kortingscode voor een Uber krijgen. «Speciaal voor Brussel Brost voorziet die taxidienst een pick-up point aan Paleis 12.»

Alle details en je gratis ticket vind je op www.brusselbrost.be.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be