UITTIPS. Exotische planten, Albanese folkmuziek en kunstzinnige wellness fleuren je weekend op

De beste culturele uitjes van dit weekend.

Op de lappen
door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Balkan Trafik

nog t.e.m. 30/04

Brussel – Dit weekend kunnen jong en oud verschillende muzikale genieën aan het werk zien op het Brouckèreplein. Luister tijdens het Balkan Trafik-festival naar traditionele muziek uit het Balkangebied zoals folk, maar ontdek evengoed artiesten uit regionale rock-, hiphop-, electro- en punkscenes. Naast de talrijke muzikale acts valt er nog veel meer cultureel plezier te beleven. Zo kan je genieten van dansvoorstellingen, streekgerechten, street art, cinema en zelfs debatten. Op zondag sluit de Giant Horo het festival gratis af met een ‘roeidans’ op de Grote Markt. Mis het begin van de muzikale zomer niet!

Circusatelier Woesh

29/04

Brugge – Haal de circusartiest in je naar boven onder leiding van Circus Woesh! Deze zaterdag nemen ervaren circusartiesten je op sleeptouw in het kader van de Buitenspeelmaand. Bereid je voor op een tripje naar de magische wereld van het circus. Kinderen leren de leukste trucjes zoals het lopen met tonnen, acrobatie en jongleren. De workshop gebeurt in samenwerking met vzw Briek, dat kinderen met en zonder beperking bij elkaar brengt. Iedereen is dus welkom - en het kost bijna niets.

Spa for Spirits

29 & 30/04

Gent – Voor een unieke ervaring moet je dit weekend in kunstenhuis De Koer zijn. Op zaterdag organiseert het wellnesscentrum Spa for Spirits hier een artistieke namiddag. Je bouwt mee aan een gigantisch labyrint van baalkatoen en bakt samen met andere deelnemers heerlijk verse focaccia. Zondag nodigt grafisch vormgever Noam Youngrak Son je uit in het atelier voor de workshop Chimera Gastronomie. Hier werk je aan een eetbare en kneedbare deegsculptuur om te reflecteren over thema’s als lichaam, gender en identiteit. Het event eindig je in stijl met een kopje thee en een stukje cake. Vergeet je niet in te schrijven voor deze activiteiten.

Koninklijke Serres van Laken

nog t.e.m. 07/05

Brussel – Naar jaarlijkse traditie zijn de Koninklijke Serres in Laken weer open voor het grote publiek. Architect Alphonse Balat, de leraar van Victor Horta, creëerde een prachtig natuurdomein dat in harmonie leeft met de klassieke stijl van het kasteel. De serres, die lijken op het silhouet van een glazen stad, schitteren in het heuvelachtig landschap. Geniet hier van een rustgevende lentewandeling en de schoonheid van de architectuur – natuur en cultuur in één!

Het Requiem van Verdi

29/04

Antwerpen – De beroemde componist Giuseppe Verdi brengt menig muziekliefhebber op het puntje van zijn stoel met de monumentale ‘Messa da Requiem’. Een krachtig en emotioneel stuk dat, ondanks zijn titel, meer de taal van het theater spreekt dan die van de kerk. Het werk wisselt intense muziekstukken af met intieme momenten en eindigt rustig, met melancholische wanhoop. Dirigent Philippe Herreweghe en sopraan Eleanor Lyons laten het koor en orkest van het Antwerp Symphony Orchestra schitteren als nooit tevoren. Laat je beroeren tijdens deze avond vol Verdi.