Van internationale festivals naar fietstoeren

De beste tips voor het komende weekend.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Kunstenfestivaldesarts

t.e.m 03/06

Brussel Kunstenfestivaldesarts is een internationaal festival dat op maar liefst dertig Brusselse locaties dertig artistieke projecten voorschotelt. Gaande van theater en dans tot performance en beeldende kunst. Hier performen zowel gevestigde kunstenaars als Sarah Vanhee met de intergenerationele tragikomedie Mémé, als opkomende artiesten zoals Midori Kurata. Kunstenfestivaldesarts breekt ook uit de klassieke theaterzaal en verrast je met ‘Fauve’ bij zonsopgang in het Dudenpark. Tijdens de voorstellingen confronteren de performers ook het publiek en stimuleren ze debat en dialoog tussen de verschillende culturen en wijken. Profiteer van deze mogelijkheid om op een aantrekkelijke manier bij te leren over diversiteit in Brussel én ver daarbuiten.

kfda.be

Bokrijk Festival

14/05

Genk Ontdek tijdens het Bokrijk Festival de ambiance van folk uit alle hoeken van de wereld. Pendel met de huifkar tussen de verschillende optredens van muzikanten zoals Laïs en reggaeband Rootsriders. Ga creatief aan de slag door deel te nemen aan een van de verrassende ateliers. Ook de allerkleinsten kunnen spelen met pompons, buttons en ander moois tijdens leuke workshops. Er zijn verschillende eet- en drankstandjes voorzien, maar je eigen picknick meenemen is even leuk. En aan de mama’s: vergeet zeker niet jullie gratis glaasje bubbels of vers appelsap in ontvangst te nemen.

bokrijk.be

Westkust Fietsweekend

Koksijde Fietsliefhebbers, zet je schrap voor een stevige toer langs de wondermooie westkust. Tijdens deze 46 km lange fietstocht kom je voorbij het strand, de polders en op andere adembenemende plekken. Laat aan de rustpunten je benen op kracht komen en geniet van animatie en heerlijke proevertjes uit de streek. Of je nu een sportieve waaghals bent of liever recreatief fietst: er is voor iedereen een geschikt parcours voorzien. Gooi die benen los en ga meetrappen!

dekust.be

She has many names

t.e.m. 21/05

Antwerpen In de nieuwe expositie van Spaans kunstenares Dora García kan je haar drie decennia lange carrière leren kennen. Haar artistiek werk combineert verschillende aspecten van theater, psychoanalyse en literatuur. Ook is het nauw verweven met activisme en feministische bewegingen. Aan de hand van tekeningen, installaties en video's verkent ze het politieke potentieel van minderheidsposities en probeert ze sociale omgevingen te transformeren. Stap eens uit je comfortzone en ga na of je eigen culturele constructies over identiteit en collectiviteit wel kloppen.

muhka.be

STUK*

t.e.m. 13/05

Leuven Het sociaal-artistiek gezelschap Cie Tartaren zet zich in voor kwalitatieve theatervoorstellingen in samenwerking met kwetsbare en professionele makers. Ze geloven in de schoonheid van het onvolmaakte en geven ruimte aan stemmen die niet genoeg worden gehoord. Voor hun nieuwe voorstelling gaan de spelers stuk voor stuk aan de slag met uitdagende scripts en zetten ze scènes uit onder andere Shakespeare en Fornes helemaal naar hun hand. Ga de voorstelling bekijken en ervaar het spelplezier dat zegeviert.

30cc.be