Weekendtip: Kunstendag voor Kinderen

Tel jij ook al af naar het weekend? Metro en UiTinVlaanderen tippen je elke dag een leuke activiteit!

door
UiTinVlaanderen
Leestijd 2 min.

Zondag 19 november is Kunstendag voor Kinderen. Die dag kan je met de hele familie kunst beleven: voorstellingen bekijken, je op een tentoonstelling laten rondleiden en vooral veel zelf knutselen, spelen, tekenen, bouwen en vertellen. Hier vind je zes tips om alles uit Kunstendag te halen!

1. Kunst met een melksnor in Brussel

In de Koninklijke Bibliotheek van België kan je kunst maken met lege melkbrikken. Kras je tekening in het drankkarton, inkt alles in, wrijf de overtollige inkt weg en stop je gravure in een echte drukpers: even later rolt jouw eigen topstuk er weer uit.

2. Een opzwepend dansconcert in Mol

Beginnen jouw tenen al te kriebelen als je muziek hoort? Dan is een dansconcert iets voor jou: vier muzikanten en enkele dansers ontketenen een kleine tornado en iedereen die wil mag meedansen op het podium. Van traag naar snel, van hoog naar laag, de muzikanten en de dansers voeren je mee richting een superfeestelijke funky finale.

3. Achter de schermen van de opera

Ben je al eens in de opera geweest? Op Kunstendag voor Kinderen gooit die van Antwerpen zijn deuren open, en je mag bovendien ook eens achter de schermen piepen. Volg een rondleiding, doe mee met een workshop vol dans of kijk vol verwondering naar een voorstelling.

4. Beestige kunst in Leuven

Beeldende kunst zit vol beestjes. Letterlijk: veel kunstwerken zijn gemaakt van dierlijke producten - van wollen wandtapijten tot verfkleuren van insectenpigment. Ga met een gids op zoek naar sporen van dieren in de collectie van Museum M: wat vertellen afgebeelde dieren ons over de betekenis van een kunstwerk, of de intentie van de kunstenaar?

5. Overal kunst in het KOERSmuseum

In het KOERSmuseum in Roeselare valt vanalles te beleven op Kunstendag voor Kinderen. Laat je verwonderen door een familievoorstelling, knutsel een koerscollage van je wielerheld bij elkaar of ga voor een initiatie fotografie. Peuters mogen worden losgelaten op een knutselruimte vol verf, zand, papier en ander materiaal.

6. Een spoedcursus radio in Gent

Schuilt er een radiomaker in jou? Dan moet je naar de Krook in Gent. Onder begeleiding van doorwinterde radiomakers maak je tijdens een spoedcursus jouw eigen radioshow. Daarna mag je zelf de studio inkruipen. 3, 2, 1, klaar voor opname? Sst, het rode lampje brandt al…

Meer weekendtips op UiTinVlaanderen.

Alles wat je echt wil weten vind je op Metrotime.be