15-jarig meisje in Londen op klaarlichte dag vermoord: «Ze wilde haar vriendinnetje beschermen»

Een zeventienjarige jongen is in het Verenigd Koninkrijk in verdenking gesteld van de doodslag op de vijftienjarige Elianne Andam, die werd doodgestoken op weg naar school. Dat meldt de Londense politie.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Andam raakte woensdagochtend dodelijk gewond aan haar nek toen ze de bus verliet in het zuiden van Londen. Andam zou haar vriendin hebben willen beschermen tegen haar ex-vriendje, die haar aanviel met een mes. De jongen had haar net daarvoor nog bloemen en een liefdesbriefje gegeven, maar de vriendin Elianne zou hem afgewezen hebben.

De zeventienjarige verdachte werd een uur na de feiten opgepakt. De jongen werd ook in verdenking gesteld van het bezitten van een mes.

Plaag van moorden

Andam was de vijftiende tiener die in het Londen vermoord werd sinds het begin van het jaar. De Britse premier Rishi Sunak zei volgens BBC geschokt te zijn en stelde dat straffen voor misdaden met messen zwaarder bestraft moeten worden.

Burgemeester van Londen Sadiq Khan beloofde woensdag «dag en nacht te blijven werken om een einde te maken aan de plaag van misdaden met messen in onze stad».

Tussen maart 2022 en maart 2023 werden in Engeland en Wales 50.000 gewelddaden met een mes geregistreerd, 5 procent meer dan een jaar eerder en 75 procent meer op tien jaar tijd, meldt het nationaal statistiekagentschap.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be