400.000 dollar opgehaald voor man die zich 27 jaar lang geen enkele dag ziek meldde

Vorig jaar kreeg Kevin Ford een zakje snoep en een kleine bedanking van Burger King, omdat hij zich op 27 jaar tijd geen enkele keer ziek meldde. Mensen op het internet reageerden ontzet omdat de kleine bedanking in schril contrast stond met de grote opofferingen die Ford in al die jaren moest maken voor zijn werk. Zij haalden in plaats daarvan 400.000 euro op voor de man.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Ford had aanvankelijk verheugd gereageerd op zijn bedanking van zijn werkgever Burger King. Hij maakte een video op TikTok, en toonde wat hij gekregen had: een koffiebeker, een cinematicket, wat snoepgoed en andere kleine spulletjes. De video ging viraal, want velen vonden die bedanking maar povertjes. «Ik was daar blij mee, want ik weet dat niet iedereen iets krijgt», vertelt Ford aan NPR.

Ford nam niet uit vrije keus geen vakantie. In de Burger King waar hij werkte kon je geen betaald ziekteverlof nemen. Gezien Ford vier kinderen moest voeden, kon hij het zich niet veroorloven om een dag werk te missen. Slechts twee keer was Ford afwezig vanwege ziekte in al die 27 jaar. Een keer moest hij onder het mes voor zijn slaapapneu, en een keer werd hij geopereerd aan zijn wervelkolom, die beschadigd was door urenlang rechtopstaand te werken. Voor beide ingrepen gebruikte hij betaalde vakantiedagen.

Van 200 dollar naar 400.000

Zijn dochter besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en zette een GoFundMe-campagne op poten in juni 2022. Ze wou 200 dollar inzamelen zodat zijn vader zijn kleinkinderen zou kunnen bezoeken in Texas. Ford zelf werkt in Las Vegas.

Een jaar later is er al meer dan 400.000 dollar opgehaald voor Ford. Velen herkennen een vader, of ander familielid in het verhaal van Ford. «Ik denk dat ze mijn werkgever en andere CEO’s wilden laten zien dat mensen het verdienen om beloond te worden voor hun harde werk en toewijding», zegt Ford daarover aan NPR.

Gemiste tijd

Vandaag kijkt hij met spijt terug op al die uren. Al dat werken eiste zijn tol. Zijn mentale gezondheid leed eronder, evenals de band met zijn familie. «Er was niets anders dan werk in mijn leven», aldus Ford. «En als ik erop terugkijk, denk ik: waarom? Waarom miste ik zo veel tijd die ik had kunnen spenderen met mijn kinderen en vrouw?»

Dankzij het geld dat nu opgehaald was, kan Ford gelukkig wat tijd terugwinnen. Hij werkt nog steeds bij Burger King, maar neemt tegenwoordig wel vakantie.