Aardbei onder de microscoop heeft onaangename verrassingen (video)

Sommige dingen zijn niet bedoeld om van te dichtbij te zien. Je kent ongetwijfeld het oncomfortabele gevoel van iets te zien wat je niet hoorde te zien. Wel wij staan op het punt om iets aan dat lijstje toe te voegen en in één beweging de aardbei voor je te verpesten.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een gebruiker op twitter vond het nodig om onze dag te verpesten en dus moeten we onze lezers er natuurlijkbij betrekken. We willen de verrassing niet verpesten maar je zal meer kleine insectjes zien in de video dan je zou willen.

De video's hierboven lijken soorten kleine mijten te tonen die op aardbeien en hun planten leven.Je hebt ze waarschijnlijk wel eens gegeten, en er zijn geen aanwijzingen dat ze schadelijk zijn voorde gezondheid.

Aardbeimijt

Eén soort mijt staat bekend als de aardbeimijt, omdat ze uitsluitend op aardbeiplanten leeft en eitjes legt langs de nerven van de bladeren. We hadden aan de hand van de naam ergens wel kunnen vermoeden dat dit beestje er iets mee te maken had.De spintmijt, die ook op andere planten kan leven, onttrekt graag voedingsstoffen aan de bladeren van planten dicht bij de grond, waardoor ze beschadigd raken en een bronzen tint krijgen.

Een aantal andere soorten wantsen die als ongedierte worden beschouwd, leven op verschillende delen van aardbeiplanten. Sommige grotere insecten, die in de VS zijn ingevoerd, leggen zelfs hun eieren in aardbeien, bosbessen en wijndruiven. Gevlekte drosophila's komen in de aardbei uit voordat hun larven eruit kruipen.