Australisch koppel leidde luxeleven met fortuin dat per ongeluk op hun rekening was beland

Een Australisch koppel heeft een fortuin van zo’n 10,5 miljoen Australische dollar, omgerekend zo’n 6,5 miljoen euro, verbrast. Enig probleem: het geld was niet van hun. Een cryptobedrijf stortte de som per ongeluk op hun rekening. Het koppel werd aangeklaagd wegens diefstal en moet het bedrag terugbetalen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Thevamanogari Manivel uit Melbourne schrok zich een hoedje toen ze op een mooie dag ontdekte dat ze 10,5 miljoen dollar rijker was geworden. In een situatie als deze zouden de meesten onder ons waarschijnlijk wachten met het uitgeven van het geld totdat we zeker weten dat het van ons is, maar niet Thevamanogari Manivel.

Manivel en haar partner Jatinder Singh verbrasten het grootste deel van het geld aan luxehuizen, een auto, meubels en kunst. Zo kochten ze een villa in Craigieburn, een voorstad van Melbourne, met een prijskaartje van ongeveer 1,35 miljoen Australische dollar. De luxewoning met vijf slaapkamers was naar verluidt bedoeld als cadeau voor de zus van Manivel. Ook stortte Manivel nog eens 10,1 miljoen dollar op een gezamenlijke rekening met haar zus. Ze gaf daarnaast een grote som geld aan haar dochter.

Beiden pleitten onschuldig

Het koppel leidde een luxeleven tot cryptobedrijf Crypto.com in december 2021 de fout ontdekte. De politie beweert dat het fortuin per ongeluk werd overgemaakt naar Manivel nadat ze in mei vorig jaar een terugbetaling van $100 had moeten ontvangen van Crypto.com. Pas vele maanden later kwam de blunder aan het licht.

Manivel en Singh werden beiden beschuldigd van diefstal. Opmerkelijk genoeg pleitten ze beiden niet schuldig. Manivel pleitte evenmin schuldig aan nalatig omgaan met de opbrengst van misdrijven.

Na een lange juridische strijd won Crypto.com onlangs een deel van de rechtszaak tegen Manivel, die het huis in Craigieburn moet verkopen en het geld – plus rente – aan het cryptobedrijf moet terugbetalen.