Ben jij al besties met Jasper The Doll op TikTok? (video)

Jasper The Doll is een heuse TikTok-sensatie. Met maar liefst 828.400 volgers heeft de pop sowieso al een plekje bemachtigd in de geschiedenisboeken van het sociale media platform. Maar wie is Jasper?

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Wanneer je Jasper voor het eerst tegenkomt op je ‘For You Page’, denk je vast dat je in een nachtmerrie bent beland. Maar wees gerust, voor je het weet kan je niet meer zonder Jasper.

Jasper lijkt op een Barbiepop maar is dat in de verste verte niet: Joker-achtige make-up, haar dat al in tijden niet meer is gewassen, tattoos, een diepe, rauwe stem en een ‘franken teut’, het zijn de ingrediënten die van Jasper een groot succes hebben gemaakt. De bio van Jasper leert ons verder dat de pop de voornaamwoorden he/him en she/her gebruikt en dat hij 22 jaar oud is.

Uiteraard heeft Jasper wat last van het‘main character syndrome’, maar in de TikTok-filmpjes duikt ook vaak zijn baasje op, die liever anoniem wenst te blijven, en het vaak moet ontgelden. Het is niet geweten wie zijn stem verleent aan Jasper, al klinkt het wel alsof die persoon drie pakjes sigaretten per dag rookt.

Het is ook niet helemaal duidelijk waar Jasper vandaan komt. Zijn account dook op in april 2021, maar toen stalen andere Barbiepoppen de show. Jasper was nog nergens te bespeuren en was pas voor het eest te zien in een filmpje waarin hij danste op ‘Crazy In Love’, een nummer van Beyoncé. Maar zijn rauwe stem en chaotische look werden toen nog niet onthuld, dat gebeurde pas in de zomer van dat jaar.

Ondertussenn is Jasper The Doll een waar cultfenomeen geworden en we hopen dat dat zo nog eventjes blijft. Zijn fans krijgen alvast niet genoeg van hem en proberen hem zelfs te imiteren, wat al tot hilarische resultaten leidde: