Boeklovers opgelet: je kan nu een boekenwinkel mét inhoud kopen voor 72.000 pond

Heb jij altijd al een grote voorliefde voor boeken? En droom je er sinds het zien van ‘Notting Hill’ van om zelf een boekenwinkel te openen? En heb je een hoop spaarcentjes op overschot? Dan hebben we een heus buitenkansje voor je gevonden, want in het Britse dorpje Blaenavon staat namelijk een boekenwinkel mét inhoud te koop.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Meestal moet je bij het openen van een boekenwinkel nog een hele voorraad leesvoer inslaan, maar in dit geval is die taak al een stuk makkelijker. Zowat het hele pand is namelijk volgeladen met boeken allerhande, behalve de bovenste twee verdiepingen, die bedoeld zijn als woonst.

Renovatieproject

Het Welshe dorpje Blaenavon is ingeschreven op de lijst van UNESCO werelderfgoed en er waren ooit plannen om het om te toveren tot een boekendorp. Hoewel dat nooit helemaal gelukt is, staat één van die initiële boekenwinkels nu wel te koop. Het pand wordt via veiling verkocht door Paul Fosh auctions, met een startbod van 72.000 pond. De kans is uiteraard groot dat het uiteindelijk voor een groter bedrag van de hand gaat, maar de boekenwinkel heeft alleszins veel potentieel. Al zal de uiteindelijke koper wel wat renovatiewerken moeten uitvoeren...