Britse verpleegster in beroep tegen veroordeling voor babymoorden

De Britse verpleegster Lucy Letby wil in beroep gaan tegen haar veroordeling tot levenslang voor de moord op zeven pasgeborenen. Dat maakt de Britse justitie bekend

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

De 33-jarige Lucy Letby werd eind augustus door de rechtbank van Manchester schuldig bevonden aan moord op zeven premature pasgeborenen, tussen juni 2015 en juni 2016, en zes pogingen tot moord in het ziekenhuis waar ze werkte.

Tijdens het maandenlange proces ontkende ze de moorden. Uiteindelijk werd ze veroordeeld tot levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating, een zeer zeldzame straf.

Hoger beroep

Het hof van beroep meldtdat de verpleegster een verzoek tot hoger beroep heeft ingediend, dat nog door een rechter moet worden aanvaard voor ze kan worden gehoord. Het beroep heeft betrekking op alle aanklachten waarvoor ze is veroordeeld.

Daarnaast staat er op 25 september een zitting gepland, waarin het openbaar ministerie moet beslissen of er een nieuw proces moet worden aangevraagd voor zes pogingen tot babymoord waarvoor de jury in het proces niet tot een oordeel kon komen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be