Chinese zoo beschuldigd van mensen in berenpakken te tonen tussen de echte beren

Als het over beren gaat, is het eerste waar je aan denkt een enorm figuur en verbazingwekkende kracht... «Maar niet alle beren zijn kolossen», zegt de dierentuin van Hangzhou. Dit statement komt er na verschillende bezoekers vonden dat de ‘Maleise beren’ verdacht veel op mensen in kostuums leken.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Een dierentuin in het oosten van China heeft moeten ontkennen dat sommige van zijn beren mensen in kostuum zouden zijn, nadat beelden van een van de dieren die rechtop stond in zijn hok online tot geruchten leidden.

Het is niet ongewoon dat beren op hun achterpoten gaan staan om hun omgeving beter te kunnen zien. Maar toen er foto's opdoken van een van de Maleise beren van de Hangzhou Zoo - een type beer dat voorkomt in Zuidoost-Azië - die aan de rand van zijn verblijf stond met zijn vacht loshangend boven zijn poten, werden er beschuldigingen geuit dat het wel eens een vermomde medewerker van de dierentuin zou kunnen zijn.

«Sommige mensen denken dat ik als een persoon sta», aldus een bericht van de Hangzhou Zoo op haar social media account, geschreven vanuit het gezichtspunt van Angela, een Maleisische zonnebeer. «Het lijkt erop dat jullie me niet goed begrijpen.»

Niet alle beren zijn kolossen

De zonneberen zijn kleiner dan andere beren en zien er anders uit, maar ze zijn echt, aldus de dierentuin in het bericht. «Als het over beren gaat, is het eerste waar je aan denkt een enorm figuur en verbazingwekkende kracht... Maar niet alle beren zijn kolossen en de verpersoonlijking vangevaar», voegde de dierentuin eraan toe.

«Vanwege de manier waarop ze staan, vragen sommige mensen zich online af of het 'mensen in vermomming' zijn», schreef de krant Hangzhou Daily. Een gebruiker van sociale media gaf als commentaar op een video van de beer dat het «lijkt alsof hij een leren jas draagt.» Anderen suggereerden dat de houding van het dier «meer rechtop» was dan die van de gemiddelde mens.

Maleise beren hebben de grootte van grote honden en zijn hooguit 1,3 meter groot op hun achterpoten, vergeleken met grizzly's en andere soorten die tot 2,8 meter groot kunnen worden, volgens de dierentuin.

Voor als je wel een kolos van een beer tegenkomt kan deze video zeer handig voor je zijn!

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be