Colosseum bindt de strijd aan met hevige rattenplaag: «Toestand is onder controle»

De stad Rome kampt met een toename van ratten en muizen rond het beroemde Colosseum. De voorbije dagen circuleerden op de sociale netwerken beelden en video’s van ratten en muizen die door afval, etensresten en plastic flessen woelen aan de toeristische trekpleister in het hart van de Italiaanse hoofdstad.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het stadsbestuur nam meteen maatregelen ter bestrijding van de knaagdieren, zo klinkt het zaterdag in een mededeling van de stad. Zodra de eerste meldingen over ratten binnenliepen, zouden de nodige stappen opgestart zijn.

De toestand aan het Colosseum is «volkomen onder controle», zei Sabrina Alfonsi, een hoge milieuambtenaar van Rome, luidens een mededeling. De voorbije dagen nam het personeel van de stedelijke afvalophaling en de landschapsverzorging de nodige maatregelen. Zo zijn vallen geplaatst, werden holen in plantsoenen gecontroleerd en is het zwerfvuil in de omgeving van het amfitheater opgeruimd. Samen met de beheerders van het Colosseum wil men nu verdere stappen voor de verdelging van de ratten zetten.

Hitte creërt hotspots

Rome telt volgens het stadsbestuur naar schatting 7 miljoen ratten. Volgens Alfonsi is de omgeving van het Colosseum en het nabijgelegen park Colle Oppio normaal geen «hotspot» voor ratten, maar hebben de hitte van de voorbije dagen en de toestroom van toeristen deze zomer ertoe geleid dat in de omgeving grote hoeveelheden etensresten en ander afval werden achtergelaten.

Alles wat je wilt weten vind je op Metrotime.be