De trend van deze zomer? Opblaaszonnebrillen, geloof het of niet

Modetrends waren altijd al een voorbijgaand gegeven, maar sinds de komst van TikTok gaat alles sneller dan ooit. En raarder dan ooit. De ene gekke trend is nog niet gepasseerd of we hebben het al over de volgende. Onlangs kwamen de Dora-achtige rode laarzen van MSCHF overal onder de aandacht en nu is het de beurt aan een nieuwe, maar enigszins gelijkende tendens. De oplaaszonnebril.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De trend werd in gang gezet door modelabel LOEWE, dat onder andere bekend is omwille van z’n handtassen. Deze keer gooit het merk het dus over een andere boeg met een accessoire dat we als kind helemaal geweldig hadden gevonden.

Copycat

De zonnebrillen zien er dan wel uit alsof ze opblaasbaar zijn, in werkelijkheid gaat het gewoon om goed vormgegeven acetaat. De brillen zijn verkrijgbaar in een hele resem kleuren en vormen, van een rode cat eye tot een vierkant geel model. Allemaal dus met een rond randje, dat duidelijk geapprecieerd wordt door modeliefhebbers. Onder andere Kylie Jenner werd al gespot met één van de LOEWE zonnebrillen en het hoeft dan ook niet te verbazen dat TikTok haar gewillig volgt. Heel wat goedkopere merken hebben de trend trouwens al gekopieerd, dus ideaal als je zonder zorgen met een opblaasbril over de festivalweide wil huppelen deze zomer - de originele versies kosten namelijk zo’n 300 euro.