Driejarig meisje schiet per ongeluk haar zusje dood in VS

Een meisje van drie jaar heeft zondag in Texas per ongeluk haar zusje van een jaar ouder gedood met een semiautomatisch pistool. Dat heeft de Amerikaanse politie bekendgemaakt. Het is het meest recente voorbeeld van de tragische gevolgen van de wijdverspreide wapendracht in de Verenigde Staten.

door
Belga
Leestijd 2 min.

De driejarige ontsnapte aan de controle van volwassenen en «had toegang tot een geladen semiautomatisch pistool». Familieleden hoorden een schot. Ze stormden de kamer binnen en vonden het vierjarige meisje, dat niet reageerde, op de vloer. Dat vertelde sheriff Ed Gonzalez van Harris County, een voorstad van Houston, aan verslaggevers.

Het overlijden van het jonge slachtoffer werd ter plaatse vastgesteld. «Dit lijkt weer een tragisch verhaal waarin een kind toegang heeft tot een vuurwapen en iemand anders raakt», voegde de politiechef eraan toe.

400 miljoen wapens

De Verenigde Staten tellen meer wapens dan inwoners, met ongeveer 400 miljoen exemplaren. Een op de drie volwassenen bezit er minstens één wapen en bijna de helft van de volwassenen woont in een huis waarin zich een wapen bevindt.

Vorig jaar werden in de VS meer dan 44.000 doden door vuurwapens geregistreerd, waarvan de helft zelfdodingen waren en de andere helft moorden, ongelukken of gevallen van zelfverdediging, volgens de website Gun Violence Archive.

Texas, oord voor wapens

Texas, een enorme staat met 30 miljoen inwoners, is ook een van de gemakkelijkste staten ter wereld om aan een wapen te geraken. Het dragen van wapens is onbeperkt toegestaan, in naam van het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet.